De tarieven wijzigen

Na acht keer op rij onze elektriciteit- en gasprijzen verlaagd te hebben, zullen we nu als gevolg van een stijging van onze inkoopprijzen onze variabele leveringstarieven verhogen. Ondanks deze wijziging biedt Eneco nog steeds scherpe tarieven die concurrerend zijn binnen de energiemarkt.

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen flink gedaald, waardoor een gemiddelde Eneco-klant er afgelopen 4 jaar circa 275 euro op jaarbasis op vooruit is gegaan. Door stijgende inkoopprijzen op de groothandelsmarkt waar Eneco voor haar klanten elektriciteit en gas inkoopt zullen de variabele leveringstarieven nu stijgen. Hoeveel de eindafrekening stijgt, is afhankelijk van het verbruik en zal daardoor per klant verschillend zijn. De vaste leveringskosten (voorheen vastrecht genoemd) blijven ongewijzigd. Alle klanten die op een contract voor onbepaalde tijd hebben (en dus variabele leveringstarieven), krijgen hierover in december bericht. Voor klanten met een vast tarief is er per 1 januari 2017 geen wijziging in de leveringstarieven.

Eneco biedt ondanks de wijziging echter nog steeds scherpe tarieven die concurrerend zijn binnen de energiemarkt. Zo brengt Eneco ten opzichte van de andere grote spelers binnen de energiemarkt de laagste vaste leveringskosten in rekening.