Doe de KetelCheck

Ontdek je type cv-ketel

Om KetelHulp op Toon te activeren, dien je je cv-ketelmerk en type te selecteren. Weet je niet welke cv-ketel je hebt? Kijk in de gebruiksaanwijzing van je cv-ketel of maak gebruik van de KetelCheck. In slechts 2 stappen weet je welke cv-ketel je hebt.

Storingsmeldingen

KetelHulp op Toon maakt gebruik van de storingscodes die specifiek zijn voor je merk en type cv-ketel. Om de juiste meldingen van je cv-ketel te ontvangen, is het belangrijk dat je de juiste cv-ketelmerk en type invult. Onjuiste cv-ketel betekent onjuiste storingsmeldingen van je cv-ketel.

Doe de KetelCheck

Alles over KetelHulp op Toon

Veelgestelde vragen
 • Werkt KetelHulp op Toon® op alle cv-ketels?

  KetelHulp op Toon® werkt op alle OpenTherm® aangesloten cv-ketels. OpenTherm -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm logo. OpenTherm is de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Hierdoor kunnen cv-ketels en thermostaten van verschillende merken onderling met elkaar samen werken. KetelHulp op Toon werkt nog niet met Nefit cv-ketels.

  Als je wilt weten of je cv-ketel OpenTherm® is aangesloten dan kijk je op jouw Toon display bij Menu>Instellingen>Verwarming. Bovenaan dit menu zie je een schuifje met ‘Aansturing ketel’. Dit schuifje moet op OpenTherm staan. Druk op controleren Toon opnieuw te laten testen op welke manier hij op je ketel is aangesloten.

  Je kunt KetelHulp op Toon ook gebruiken als je de ketel ergens anders hebt gekocht dan bij Eneco.

 • Welke berichten kan ik verwachten via Toon® en hoe krijg ik die binnen?

  Toon monitort jouw cv-ketel 24 uur per dag, 7 dagen per week. Wanneer je cv-ketel geen melding geeft, dan zie je dit op Toon aan het cv-ketelsymbool met het groene vinkje. Zodra je cv-ketel een storings- of servicemelding geeft, ontvang je een bericht op Toon. Als je dat wenst, kun je deze melding ook via e-mail, sms en/of de Toon app ontvangen. Voor e-mail en sms kun je dit instellen op jouw Toon (Kies in het menu: KetelHulp > Waarschuwen).

 • Wat ziet Eneco van mijn cv-ketel? Hoe kan dat?

  Toon is een thermostaat en staat dus continu in contact met je cv-ketel. Zodra je cv-ketel een melding geeft, stuurt Toon deze automatisch door naar Eneco. Toon maakt hierbij altijd gebruik van een beveiligde verbinding. Voor KetelHulp op Toon® worden verbruiksgegevens en thermostaatinstellingen niet geraadpleegd. Meer weten over veiligheid en privacy? Kijk in de voorwaarden Toon KetelComfort en de Privacyverklaring Toon®.

 • Wanneer word ik gebeld door een Eneco expert?

  Je cv-ketel geeft twee type meldingen: een storingsmelding of een servicemelding.
  Als jouw cv-ketel een storingsmelding geeft dan heb je een storing waardoor je cv-ketel het niet meer doet. Wij bellen je dan binnen 1 uur. Mocht het om het water bijvullen van je cv-ketel gaan, dan kun je dit makkelijk zelf oplossen. Wij helpen je met een kort instructiefilmpje.

  Doet je cv-ketel het nog wel, maar er lijkt toch iets aan de hand? Je krijgt dan binnen 24 uur telefonisch advies om te voorkomen dat de ketel uitvalt.

  De Eneco expert kan je bellen van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 22.00 en in het weekend van 10.00 tot 22.00. Samen met jou bekijken we hoe de storing te verhelpen. Bij een melding na deze tijden, nemen we de eerstvolgende dag contact op.

 • Op welk telefoonnummer word ik gebeld door een Eneco expert?

  Wij bellen je op het telefoonnummer zoals bekend bij Eneco. Dit kun je inzien en wijzigen op mijneneco.nl. Wij bellen niet op het nummer dat je in Toon hebt genoteerd onder Menu> meldingen. Dat wordt gebruikt voor het versturen van een SMS.

 • Om KetelHulp op Toon® te activeren, moet ik weten welke cv-ketel ik heb. Waar vind ik dat?

  Controleer je cv-ketelmerk en -type in de gebruikshandleiding van jouw cv-ketel. Of maak gebruik van de KetelCheck. Ga naar eneco.nl/ketelcheck en bepaal in 2 stappen welke cv-ketelmerk en –type je hebt.

 • Waarom staat KetelHulp op Toon® niet op de website?

  KetelHulp op Toon® is momenteel nog niet beschikbaar voor iedereen en daarom nog niet vindbaar via onze website. Je kunt alleen gebruik maken van KetelHulp op Toon® als je van Eneco per e-mail een uitnodiging heeft gekregen.

 • Hoe kan ik mij afmelden voor KetelHulp op Toon®?

  Je kunt je op elk moment afmelden voor KetelHulp op Toon via 0900 – 235 3632 (gebruikelijke belkosten).

 • Telefonisch advies bij een servicemelding om te voorkomen dat de ketel uitvalt. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

  Door te bellen bij servicemeldingen van je ketel kunnen we samen met jou voorkomen dat je daadwerkelijk geen verwarming meer heeft. De expert van Eneco kan zien wat de oorzaak van de melding is en samen met jou zoeken naar een oplossing. Misschien kun je zelf iets doen of is het toch handig om alvast een monteur langs te laten komen.

 • Wat is het voordeel van direct een seintje krijgen als er een CV-ketelstoring is?

  Een cv-ketel is een belangrijk apparaat. Je laat je ketel daarom regelmatig nakijken. Maar hij kan natuurlijk een keer kuren krijgen of uitvallen. Het is vervelend om dat pas te ontdekken als je onverwachts onder een koude douche stapt of een koud huis binnenstapt. Hoe eerder je het weet, hoe eerder het is oplost. En als je het probleem eenvoudig zelf kan verhelpen is dat mooi meegenomen, want dit scheelt je tijd en gedoe.

 • Waarom belt Eneco bij storingsmelding binnen 1 uur en bij servicemeldingen binnen 24 uur?

  Bij een storingsmelding zit je waarschijnlijk zonder warm water of kun je je huis niet meer verwarmen. We helpen je graag zo snel mogelijk om dit ongemak weg te nemen. Bij een servicemelding doet de ketel nog wel, maar lijkt er toch iets aan de hand. De expert bespreekt met je wat je kunt doen om te voorkomen dat de ketel uitvalt. Dit heeft iets minder haast omdat je ketel nog werkt.

 • Waarom heb ik na aanmelding geen bericht op Toon ontvangen?

  Heb je voor aanmelding software versie 3.4 op Toon geïnstalleerd? Zo niet, dan kun je dit alsnog doen en krijg je alsnog bericht op Toon dat je KetelHulp op Toon kunt activeren.

Heb je vragen?

Bellen

0900 – 235 3632 (gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen en in het weekend van 8.00 tot 22.00 uur.