Eneco, een logische keuze

Vanaf oktober 2014 is de energielevering van DONG Energy overgegaan op Eneco.

Uw voordelen bij Eneco:

 • U ontvangt altijd 100% groene stroom.
 • U bent klant bij de koploper van de grote energiebedrijven in duurzaamheid.
 • U staat bij ons centraal.

Bent u nog geen klant, maar wel geïnteresseerd in stroom en/of gas van Eneco?

Persoonlijk aanbod

Andere leverancier, dezelfde energie

Eneco - Duurzaamheid

Voor u als klant blijft alles hetzelfde. Eneco respecteert uw contract gedurende uw gehele contractperiode. Vanaf oktober 2014 ontvangt u alle communicatie en facturatie van ons. Bij Eneco regelt u uw energiezaken eenvoudig online via uw eigen Mijn Eneco account. Hier vindt u zelfs gegevens van uw DONG Energy contract, zoals uw laatste jaarnota. Voor Mijn Eneco moet u zich nog wel aanmelden. Met Mijn Eneco heeft u 24 uur per dag toegang tot al uw gegevens en altijd inzicht in uw energieverbruik. Bent u klant van Dong energie zakelijk? Klik op onderstaande button voor alle relevante informatie.

Eneco MKB

DONG Energy

Eneco - Windpark

DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. Het streven van DONG Energy is om zuiniger en milieuvriendelijker met energie om te gaan, met als uiteindelijke doel energie te leveren zonder CO2-uitstoot. DONG Energy gaat zich in Nederland volledig richten op het produceren van windenergie. Kijk voor meer informatie op de website van DONG Energy.

Meer weten?

De meest gestelde vragen over DONG Energy
 • Wat gebeurt er met mijn bestaande contract nu we overgaan naar Eneco?

  Wij respecteren uw huidige contract gedurende uw gehele contractperiode. Ook de persoonlijke service en duidelijke communicatie die u van DONG Energy gewend was, verandert niet bij Eneco. Vanaf oktober 2014 ontvangt u alle communicatie en facturatie van ons.

 • Wat gaat er allemaal veranderen nu ik overga naar Eneco?

  U krijgt vanaf oktober 2014 energie geleverd door Eneco. U ontvangt vanaf dan ook alle communicatie en facturatie van ons.

 • Ik regel bij DONG Energy al mijn energiezaken online. Kan dat ook bij Eneco?

  U regelt uw energiezaken bij Eneco eenvoudig online, via uw eigen Mijn Eneco account. Hier vindt u zelfs gegevens van uw DONG Energy contract, zoals uw laatste jaarnota. Voor Mijn Eneco moet u zich nog wel aanmelden. Met Mijn Eneco heeft u 24 uur per dag toegang tot al uw gegevens en altijd inzicht in uw energieverbruik.

 • Ik verhuis binnenkort, aan wie kan ik dit doorgeven?

  U kunt uw verhuizing of ev. andere wijzigingen doorgeven aan Eneco. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer 0900 - 0201 (€ 0,45 per gesprek plus uw telefoonkosten).

 • Ik heb een aanbieding gehad van een ander energiebedrijf. Wat moet ik nu doen?

  Door de overdracht van uw leveringscontract aan Eneco verandert er niets voor u. De levering, uw tarieven en service blijven hetzelfde. U bent dus nog steeds verzekerd van een scherp tarief . Heeft u een aanbieding gehad van een andere leverancier, bel ons dan even. Wij kunnen dan een vergelijking maken op basis van uw persoonlijke situatie. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer 0900 - 0201 (€ 0,45 per gesprek plus uw telefoonkosten)

 • Kan ik DONG Energy nog wel benaderen met vragen over mijn leveringscontract?

  Vanaf oktober is Eneco uw aanspreekpunt voor al uw vragen. Ook bij ons kunt u rekenen op persoonlijke service en duidelijke communicatie. We zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur op telefoonnummer 0900 - 0201 (€ 0,45 per gesprek plus uw telefoonkosten).

 • Mijn contract loopt bijna af, hoe gaat het nu verder?

  Als uw contract binnenkort afloopt, dan ontvangt u van ons tijdig een aantrekkelijke aanbieding. Maakt u geen gebruik van deze aanbieding, dan leveren wij u gewoon energie en gaat u automatisch over op de variabele tarieven voor energie voor onbepaalde tijd. Die kunt u overigens op ieder moment weer laten wijzigen in een contract met vaste tarieven.

 • Wat kan ik als klant verwachten van Eneco?

  Net als DONG Energy hebben wij klantvriendelijkheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wist u bijvoorbeeld dat Eneco de koploper in duurzaamheid is in vergelijking met de andere grote energiebedrijven? Ook leveren wij standaard groene stroom zonder dat u daar extra voor hoeft te betalen.

 • Aan wie moet ik mijn termijnbedragen nu betalen?

  Vanaf oktober 2014 betaalt u uw maandelijkse termijnbedrag aan Eneco. Aan uw betaalwijze en de betaaltermijn wijzigt niets. Betaalt u via automatische incasso, dan regelen wij alles voor u. U kunt de afschrijvingen van Eneco op uw bankrekening herkennen aan het incassant ID van Eneco Services NL64ZZZ341023030000. Betaalt u via acceptgiro, dan ontvangt u vanaf oktober uw maandelijkse acceptgiro van Eneco. Let op: als u deze acceptgiro niet gebruikt, maak dan het bedrag binnen de betaaltermijn over naar: IBAN NL10ABNA0240120000 t.n.v. Eneco Services.

 • Kan Eneco nu mijn tarief verhogen of mijn contract openbreken?

  Nee, dat is niet mogelijk. Eneco respecteert uw contract gedurende uw gehele contractperiode. U kunt dus gewoon blijven profiteren van onze scherpe tarieven en persoonlijke service.

 • Nu DONG Energy stopt met energielevering in Nederland, ben ik dan vrij om naar een andere energiebedrijf over te stappen?

  Uw leveringscontract gaat over naar Eneco. De service naar klanten wordt voortaan verzorgd door ons. Wij respecteren uw contract gedurende uw gehele contractperiode Als u onverhoopt toch over wilt stappen naar een andere leverancier, dan heeft u daartoe de mogelijkheid. In dat geval gelden de gebruikelijke voorwaarden, dus de eventueel met DONG Energy afgesproken opzegboete en de afgesproken opzegtermijn.

 • Wie is DONG Energy en waarom stopt DONG Energy met energie leveren in Nederland?

  DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt . Het streven van DONG Energy is om zuiniger en milieuvriendelijker met energie om te gaan, met als uiteindelijke doel energie te leveren zonder CO2-uitstoot. DONG Energy gaat zich in Nederland volledig richten op het produceren van windenergie. Kijk voor meer informatie op www.dongenergy.com.

Heeft u nog vragen?

Eneco Phone

Bel dan met

088 - 8 955 955
(je betaalt je gebruikelijke belkosten)

Bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur