Eneco CloudBox

Verwarm je tapwater met warmte uit computerservers.

Warm water uit de cloud

Normaal gesproken staan computerservers die berekeningen maken voor de wetenschap en bedrijven, in grote datacenters opgeslagen. De warmte die hierbij vrijkomt, gaat nergens heen. Zonde! Daarom is er nu de CloudBox: een compact systeem met een aantal computerservers erin die je in je huis kunt plaatsen. De warmte die vrijkomt uit deze servers, wordt gebruikt om je tapwater te verwarmen. Zo maak je slim gebruik van deze warmte en kun je tot 50% op je gasrekening voor tapwater besparen! 

De voordelen op een rij

  • Verwarm je tapwater met computerservers
  • Bespaar tot 50% op je gasverbruik voor tapwater
  • Wij installeren en onderhouden de CloudBox voor je
  • Speciaal voor deelnemers van deze pilot: gratis en snel internet

Placeholder 420 x 260

Woon je in Berkel en Rodenrijs? Dan kun jij als een van de eersten in Nederland van deze innovatie gebruikmaken. Krijg een gratis CloudBox en begin meteen met besparen*

Word pionier

Placeholder 420 x 260

Duurzame warmte

De warmte die uit de CloudBox komt kost je helemaal niets. Integendeel: deze levert je wat op!
De elektriciteit die de box verbruikt wordt betaald door de bedrijven en onderzoekers die gebruik maken van de rekenkracht van de servers. Eneco verrekent dit op jouw energierekening. 

Eneco en Nerdalize

De CloudBox is een uitvinding van de innovatieve start-up Nerdalize. Eneco wil de energietransitie versnellen met duurzame innovaties. Daarom zijn wij al in 2014 de samenwerking met Nerdalize aangegaan. Samen proberen we Nederland een stukje duurzamer te maken.

Nerdalize

CloudBox: een proef

Op dit moment wordt de CloudBox nog niet officieel verkocht. Eneco ontwikkelt en test samen met haar partner Nerdalize de Cloudbox totdat deze op grotere schaal uitgerold kan worden in Nederland. 

In 2017 is Nerdalize begonnen met een proef in Berkel en Rodenrijs onder vijf huishoudens, waarbij de CloudBox is geplaatst en aangesloten op het centrale verwarmingssysteem. Nu zijn we op zoek naar nog meer deelnemers uit Berkel en Rodenrijs. Als je meedoet hoef je niets te betalen, wordt de CloudBox voor je ge├»nstalleerd en onderhouden. En ondertussen profiteer jij van gratis warmte uit de cloud! Je kunt je vrijblijvend opgeven voor de proef. 

Bespaar op je rekening

De gratis warmte van de CloudBox wordt gebruikt om je tapwater te verwarmen. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder hard te werken, en bespaar jij op je gasrekening.
Is het water uit de CloudBox toch niet warm genoeg? Dan springt je cv-ketel gewoon bij.

Draag je steentje bij

Door de CloudBox bespaar je niet alleen op je gasrekening, je draagt ook bij aan een hoger doel: minder CO┬▓- uitstoot. En je helpt Nederland mee om van het gas af te komen!

Nergens omkijken naar

Wij installeren en onderhouden de CloudBox, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de techniek. Ook zorgen we ervoor dat de verbruikte elektriciteit van de CloudBox wordt verrekend met je energierekening.

Doe mee met de proef!

Woon je in Berkel & Rodenrijs? Dan kun je nu gratis deelnemen aan de pilot!

Word pionier