Eneco BronSparen wordt opgeheven

Per 4 september 2016

Met Eneco BronSparen werd de ontwikkeling van duurzame energie ondersteund. Bijvoorbeeld energie uit zon, wind en water. Omdat een te beperkt aantal actieve spaarders deelneemt aan BronSparen hebben Eneco en Aegon besloten om te stoppen met dit gezamenlijke product. Het is daarom niet meer mogelijk om een Eneco BronSparen rekening te openen.

Wat gebeurt er met mijn Eneco BronSparen-rekening?

Uw Eneco BronSparen-rekening wordt omgezet naar Aegon Sparen. Met Aegon Sparen spaart u op de manier die u gewend bent. Dat betekent dat u hetzelfde rekeningnummer houdt. En de duurzame beleggingen die met uw spaargeld zijn gedaan? Die blijven gewoon bestaan. Wel zal Aegon uw geld ook in andere sectoren beleggen.

Actuele rente

De rente die u ontvangt blijft gelijk. De spaarrente op Eneco BronSparen is op dit moment 0,4%. Deze rente is variabel en kan dagelijks worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

 • Achtergrond Eneco BronSparen

  In 2012 zijn Aegon en Eneco begonnen met een proef om klanten ‘Eneco BronSparen’ aan te bieden, een internetspaarrekening waarbij spaargeld bijdraagt aan het ontwikkelen van duurzame energiebronnen. Deze rekening wordt per 4 september 2016 omgezet in Aegon sparen rekening.

 • Waarom wordt BronSparen niet langer aangeboden?

  In 2012 startten Eneco en Aegon samen een proef met Eneco BronSparen. Hiermee ondersteunden klanten met hun spaarrekening de ontwikkeling van duurzame energie. Bijvoorbeeld energie uit zon, wind en water. Omdat een te beperkt aantal actieve spaarders deelneemt aan BronSparen hebben Eneco en Aegon besloten om te stoppen met dit gezamenlijke product.

 • Ik heb een BronSparen spaarrekening, wat nu?

  De volgende keuzes zijn er als u een BronSparen rekening heeft.

  1. De rekening aanhouden:
  Uw BronSparen-rekening wordt per 4 september 2016 omgezet naar Aegon Sparen. Met Aegon Sparen spaart u op dezelfde manier als bekend is. Dat betekent dat u hetzelfde rekeningnummer houdt en de rente gelijk blijft. De duurzame beleggingen die met uw spaargeld zijn gedaan, blijven gewoon bestaan.

  2. De rekening opzeggen:
  Als u de rekening wilt opzeggen kunt u met Aegon bellen via 088-344 12 34. De rekening wordt meteen beëindigd en het spaargeld wordt naar uw betaalrekening overgeboekt.

  3. Andere rekening of meer informatie
  Als u een andere rekening bij Aegon of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Aegon via 088-344 12 34. Op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 21.00 uur, op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur. Of via www.aegon.nl/e-mail.

Heeft u nog vragen?

Eneco Phone

Bellen

Dan kunt u contact opnemen met Aegon:

088-344 12 34

(op werkdagen tussen 08.00 en 21.00 uur, en op zaterdag tussen 09.00 en 13.00 uur)