Toon® + installatie cadeau!

Bij Eneco HollandseWind® en AardGas 3 jaar

Liever eenmalig € 100 op je rekening gestort? Dat kan ook. Bovendien krijg je met HollandseWind de unieke windkrachtkorting, die in drie jaar kan oplopen tot € 108.

Je welkomstcadeau

 • Toon® van Eneco (t.w.v. € 200) + installatie (t.w.v. € 75)
  Toon® van Eneco is de slimme thermostaat die je realtime inzicht geeft in je energieverbruik en -kosten. Zo krijg je de regie over je energie. Toon is ook te bedienen via de apps voor je smartphone en tablet.

 • Eenmalig € 100 op je rekening
  Heb je liever € 100 korting op je rekening gestort? Dat kan ook!

Het gaat je voor de wind met Eneco HollandseWind®!

Heb je gekozen voor Eneco HollandseWind®? Dan krijg je 100% groene stroom, opgewekt in Nederlandse windparken. En je ontvangt jaarlijks de unieke windkrachtkorting. Je voordeel kan oplopen tot wel € 108 in drie jaar. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk de video.

Alles over dit aanbod

Veel gestelde vragen
 • Wat is het aanbod?

  Alle niet-klanten die over willen stappen naar Eneco HollandseWind® en AardGas 3 jaar kunnen één van onderstaande welkomstcadeaus kiezen:

  • Toon® van Eneco (t.w.v. € 200) + installatie (t.w.v. € 75);
  • Eenmalig € 100 op je rekening gestort.

  Ontvang nu Toon® + installatie door een erkende monteur cadeau. Je betaalt alleen nog maandelijks € 3,50 voor het abonnement op Toon. Dit abonnement zorgt ervoor dat je altijd persoonlijk en actueel inzicht hebt op basis van jouw tarieven en contractvorm bij Eneco. Ook houdt het abonnement je Toon up-to-date met de nieuwste functionaliteiten. Om Toon te kunnen gebruiken, dient je huis te voldoen aan een aantal voorwaarden. Op eneco.nl/checkjehuis kun je checken of Toon geschikt is voor je huis.

 • Hoe en wanneer kan ik een cadeau kiezen? Hoe ontvang ik mijn cadeau?

  Ongeveer gelijk met je contractbevestiging (binnen enkele dagen na je aanmelding) ontvang je per brief een unieke inlogcode voor onze speciale cadeausite waar je een cadeau kunt kiezen.

  Kies je voor Toon, dan nemen wij per e-mail of telefoon contact met je op om een afspraak voor installatie te maken. De monteur neemt Toon mee op de afgesproken datum en installeert deze bij je thuis. Kies je voor eenmalig € 100 op je rekening? De korting wordt ongeveer vier weken nadat je je cadeaukeuze maakte, gestort op het rekeningnummer dat bij ons bekend is.

 • Wat is Eneco HollandseWind® en AardGas 3 jaar?

  Met HollandseWind en AardGas 3 jaar betaal je gedurende drie jaar, dat is de looptijd van je contract, een vaste prijs voor windstroom en gas. HollandseWind is voor 100% opgewekt in Nederlandse windparken. Daarnaast profiteer je met HollandseWind en AardGas 3 jaar mee van de wind, door de jaarlijkse windkrachtkorting.

 • Hoe werkt de windkrachtkorting?

  De windkrachtkorting is een jaarlijkse korting, die je ontvangt als je kiest voor HollandseWind 1 of 3 jaar. Hoe harder het waait, hoe hoger je korting. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. De windkrachtkorting zal elk jaar opnieuw bepaald worden aan de hand van de gemiddelde windsnelheid (uitgedrukt in meter/seconde) in Nederland. Deze gemiddelde windsnelheden zijn gebaseerd op de officiële gegevens van het KNMI, meetstation De Bilt. Als tijdsperiode voor de te berekenen windkrachtkorting in een jaar, zal telkens het direct voorafgaand volledig kalenderjaar worden aangehouden. Je ontvangt drie keer windkrachtkorting bij HollandseWind en AardGas 3 jaar. Bij HollandseWind en AardGas 1 jaar ontvang je één keer windkrachtkorting.

  Voor het eerst zal de windkrachtkorting in maart 2017 worden uitgekeerd. Deze wordt berekend over het gehele kalenderjaar 2016 en wordt gestort op het door jou opgegeven rekeningnummer.

 • Hoe hoog is mijn windkrachtkorting?

  De hoogte van de windkrachtkorting is gekoppeld aan de onderstaande staffel met gemiddeldes in windsnelheden, uitgedrukt in meter per seconde. Voor de bepaling van het jaargemiddelde windsnelheid in Nederland wordt het KNMI De Bilt als bron gebruikt. Je krijgt je windkrachtkorting uitgekeerd op basis van de gemiddelde windsnelheid in het voorgaande kalenderjaar.

  Gemiddelde windsnelheid (in m/s) Windkrachtkorting per kalenderjaar
  3.1 of minder
  € 12
  3.2 of 3.3
  € 18
  3.4 of 3.5 
  € 24
  3.6 of 3.7
  € 32
  3.8 of hoger
  € 36

  Windkrachtkorting (per volledig kalenderjaar) tenminste € 12 incl. BTW

 • Krijg ik met HollandseWind thuis echt windstroom uit Nederlandse windparken geleverd?

  Heb je gekozen voor HollandseWind, dan garanderen wij je dat jouw jaarlijkse elektriciteitsverbruik volledig wordt opgewekt door windmolens in Nederlandse windparken. De hoeveelheid windstroom die je dan thuis verbruikt, wordt in dezelfde hoeveelheid door windmolens in Nederland geproduceerd en op het landelijke net geplaatst. Om zeker te weten dat de stroom die je verbruikt echt op een duurzame manier is opgewekt, is dit bij de wet geregeld en wordt dit door de overheid nauwlettend gecontroleerd. Eneco moet de oorsprong van de stroom kunnen garanderen. Dit heet ‘Garantie van Oorsprong’. Deze Garantie van Oorsprong ontvang je ook thuis, als je gekozen hebt voor HollandseWind.

 • Ik ben al klant bij Eneco. Mag ik meedoen aan deze actie?

  Nee, klanten die al duurzame energie afnemen bij Eneco kunnen niet meedoen aan deze specifieke actie.

 • Ik woon in het buitenland. Kan ik meedoen aan deze actie?

  Mensen die in het buitenland wonen, kunnen niet meedoen aan deze actie. Voorwaarde is, dat je klant van Eneco kunt worden.

 • Ik heb al warmte en kan dus niet voor gas kiezen. Kan ik dan aan deze actie meedoen?

  De actie met het welkomstcadeau geldt alleen wanneer je voor zowel stroom als gas overstapt naar Eneco met HollandseWind en AardGas 3 jaar. Je kunt wel voor HollandseWind 1 of 3 jaar zonder welkomstcadeau kiezen. Je profiteert dan wél van de jaarlijkse windkrachtkorting.

 • Ik heb een vast contract bij mijn leverancier en krijg bij overstap een boete. Wat moet ik doen?

  Met de OverstapService van Eneco regelen wij alles voor je, inclusief het opzeggen van je oude energiecontract. Mocht je vorige energieleverancier je een opzegboete in rekening brengen, dan betalen wij die aan je terug wanneer je kiest voor ons driejarige contract.

  Je kunt een declaratieformulier vinden op eneco.nl/declaratieformulier. Vul het formulier volledig in en stuur het ons toe. Vergeet niet een kopie mee te sturen van de factuur waarop de opzegboete vermeld is en onze referentiecode, zoals vermeld in je contractbevestiging, in te vullen. Het adres staat vermeld op het formulier. Je dient dus eerst zelf uw boete te betalen. Uiteraard wordt je opzegboete vervolgens zo snel mogelijk vergoed. Eneco vergoedt de opzegboete tot een maximum van € 125 per product met een maximum van € 250.

 • Wat gebeurt er als ik gekozen heb voor HollandseWind en het waait niet? Krijg ik dan wel stroom?

  U krijgt altijd stroom. Windmolens produceren stroom vanaf windkracht 3. Bij windkracht 10 worden ze om veiligheidsredenen uitgeschakeld. Als windmolens niet voldoende energie leveren, wordt dit binnen Nederland gecompenseerd met (groene) stroom uit andere bronnen. Maar over een heel jaar wordt uw stroomverbruik in dezelfde hoeveelheid opgewekt door windmolens in Nederlandse windparken, en op het landelijke net geplaatst.