Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op je vragen
over de Eneco WarmteWinner®

Ik heb interesse

 • Hoe werkt de WarmteWinner?

  Het hart van de WarmteWinner is een lucht/water-warmtepomp. De WarmteWinner haalt de energie uit warme (ventilatie)lucht en warmt het water voor je cv-ketel hiermee op. Het warme water verwarmt via de bestaande radiatoren je huis. Zo neemt de WarmteWinner de verwarming grotendeels over van je cv-ketel.

Toon alle vragen

 • Is mijn huis geschikt voor de WarmteWinner?

  Eigenlijk hoef je maar aan één voorwaarde te voldoen: je moet een cv-ketel hebben. Zo simpel is het. En je moet natuurlijk voldoende ruimte hebben om de WarmteWinner (L50 x B50 x H57 cm) bij je cv-ketel te plaatsen. Het beste rendement haal je als je mechanische ventilatie in je huis hebt. We maken altijd eerst een telefonische afspraak om samen met jou de situatie bij je thuis zorgvuldig door te nemen. Zo weet je zeker dat de installatie vlekkeloos verloopt.

Toon alle vragen

 • Wat kost de WarmteWinner?

  Hoewel het een simpele vraag lijkt, hebben we nog geen concreet antwoord op de vraag wat hij gaat kosten. Momenteel doen we onderzoek om te bepalen wat de exacte prijs gaat zijn. Wat we wél weten is dat jij € 1.000 subsidie krijgt van de overheid als je de WarmeWinner aanschaft. De overheid betaalt dan bijna de helft van jouw WarmteWinner. Hierdoor wordt hij voor iedereen bereikbaar en zal een gemiddeld huishouden de investering snel terugverdienen.

 • Hoeveel ga ik besparen met de WarmteWinner?

  Met de WarmteWinner bespaar je tot 60% van het gasverbruik voor verwarming van je woning. Je exacte besparing hangt onder meer af van de isolatie van je huis, de weersomstandigheden en natuurlijk: hoe hoog je de verwarming zet.

 • Komt de WarmteWinner in aanmerking voor subsidie?

  Ja, sinds 2016 is er op de WarmteWinner een subsidie beschikbaar van €1.000 op de aanschaf. Je leest hier meer over op de site van de rijksoverheid.

 • Welke fiscale voordelen biedt de WarmteWinner mij nu en in de toekomst?

  In 2016 is de energiebelasting op gas met ongeveer € 0,07 /m³ gestegen. De energiebelasting op stroom is in 2016 met ongeveer € 0,02 / kWh gedaald. Met de WarmteWinner gaat je elektriciteitsverbruik iets omhoog, maar kan je gasverbruik drastisch verlagen. De verwachting is dat gas alleen maar duurder wordt en elektriciteit goedkoper. De WarmteWinner is een slimme zet, ook met de fiscale toekomst in gedachten.

Toon alle vragen

Heb je nog vragen?

Bel met Duurzaam Advies

0900 – 235 36 32

Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.