Eneco
WarmteWinner®

Tot 60% besparing op gas voor je verwarming

Een kleine warmtepomp naast je cv-ketel,
een grote stap richting onafhankelijkheid.
Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Inschrijven

Met de WarmteWinner van Eneco win je je eigen warmte:

 • Recycle zelf de warmte in je huis
 • Bespaar direct tot 60% op gas voor verwarming
 • Simpel geplaatst bij je cv-ketel
 • Met subsidie, dus supersnel terugverdiend
 • Extra inzicht en bedieningsgemak met Toon® van Eneco

Zo werkt de Eneco WarmteWinner®

Warmte uit de lucht halen

De WarmteWinner haalt warmte uit de lucht in huis en geeft die via de cv-ketel opnieuw af aan het verwarmingssysteem. Op gemiddelde dagen is dat genoeg om je woning op temperatuur te houden. Wordt het te koud buiten, dan schakelt de cv-ketel in om de WarmteWinner te ondersteunen. Pas dan verbruik je gas voor het verwarmen van je huis! Samen met Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, heb je perfect inzicht in de besparing op je gasverbruik.

Compact Nederlands design

De WarmteWinner is een slimme warmtepomp in een compacte behuizing. Juist de geringe afmeting maakt de warmtepomp geschikt voor thuisgebruik. Als je L50 x B50 x H57 cm ruimte vrij hebt bij je cv-ketel, zorgen wij dat alles binnen enkele uren werkt. De WarmteWinner is in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.

Combinatie met mechanische ventilatie

Voor de WarmteWinner heb je geen mechanische ventilatie nodig. Heb je mechanische ventilatie in huis? Dan haal je het beste rendement. De WarmteWinner vervangt namelijk je ventilatiebox. Nu blaast je ventilatiebox de warme lucht ‘ongebruikt’ weer naar buiten. De WarmteWinner benut wél de warmte in de ventilatielucht.

Zo werkt hybride verwarmen

Klik op de afbeelding voor vergroting

Bekijk de uitleg hoe de WarmteWinner op een slimme manier je huis hybride verwarmt als je mechanische ventilatie hebt.

Je investering snel terugverdiend

Subsidie op je WarmteWinner

Schaf jij een WarmteWinner aan? Dan kun jij € 1.000 aan subsidie ontvangen van de overheid. De overheid betaalt dan bijna de helft van jouw WarmteWinner.

Supersnel terugverdiend

De WarmteWinner gebruikt zelf stroom, maar als we dat meetellen, bespaar je bij gemiddeld verbruik tot € 250 per jaar op je energiekosten. Daarmee is je investering met subsidie al supersnel terugverdiend!

Cv-ketel

En er is nog een voordeel: dankzij de WarmteWinner wordt je cv-ketel een stuk minder belast en hoef je deze minder snel te vervangen.

Inschrijven

Specificaties


 • Afmeting: L50 x B50 x H57 cm
 • Vervangt je mechanische ventilatie en werkt met iedere cv-ketel
 • Verwachte levensduur 15 jaar
 • 2 jaar garantie
 • Simpel geplaatst bij je cv-ketel
 • Bedien op afstand en krijg inzicht met Toon

Blijf op de hoogte

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt de WarmteWinner?

  Het hart van de WarmteWinner is een lucht/water-warmtepomp. De WarmteWinner haalt de energie uit warme (ventilatie)lucht en warmt het water voor je cv-ketel hiermee op. Het warme water verwarmt via de bestaande radiatoren je huis. Zo neemt de WarmteWinner de verwarming grotendeels over van je cv-ketel.

 • Hoeveel ga ik besparen met de WarmteWinner?

  Met de WarmteWinner bespaar je tot 60% van het gasverbruik voor verwarming van je woning. Je exacte besparing hangt onder meer af van de isolatie van je huis, de weersomstandigheden en natuurlijk: hoe hoog je de verwarming zet.

 • Is mijn huis geschikt voor de WarmteWinner?

  Eigenlijk hoef je maar aan één voorwaarde te voldoen: je moet een cv-ketel hebben. Zo simpel is het. En je moet natuurlijk voldoende ruimte hebben om de WarmteWinner (L50 x B50 x H57 cm) bij je cv-ketel te plaatsen. Het beste rendement haal je als je mechanische ventilatie in je huis hebt. We maken altijd eerst een telefonische afspraak om samen met jou de situatie bij je thuis zorgvuldig door te nemen. Zo weet je zeker dat de installatie vlekkeloos verloopt.

 • Wat kost de WarmteWinner?

  Hoewel het een simpele vraag lijkt, hebben we nog geen concreet antwoord op de vraag wat hij gaat kosten. Momenteel doen we onderzoek om te bepalen wat de exacte prijs gaat zijn. Wat we wél weten is dat jij € 1.000 subsidie krijgt van de overheid als je de WarmeWinner aanschaft. De overheid betaalt dan bijna de helft van jouw WarmteWinner. Hierdoor wordt hij voor iedereen bereikbaar en zal een gemiddeld huishouden de investering snel terugverdienen.

 • Komt de WarmteWinner in aanmerking voor subsidie?

  Ja, sinds 2016 is er op de WarmteWinner een subsidie beschikbaar van €1.000 op de aanschaf. Je leest hier meer over op de site van de rijksoverheid.

Heb je nog vragen?

Bel met Duurzaam Advies

0900 – 235 36 32

Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.