Gelukkig nieuw subsidiejaar!

Gepubliceerd in de WarmteWinner nieuwsflits: december 2016

Een extra reden om op te proosten tijdens de feestdagen is nooit mis, dus sluiten we het jaar af met knallend WarmteWinner‑nieuws. In een eerdere nieuwsflits en op de website van de WarmteWinner kon je al vinden dat de WarmteWinner in aanmerking komt voor een subsidieregeling.

Ook in 2017 is er weer € 70.000.000 subsidie voor deze subsidieregeling beschikbaar. De Eneco WarmteWinner® krijgt zelfs een verhoging zodat, wanneer de WarmteWinner breder beschikbaar komt, je geen € 1.000 maar € 1.300 subsidie terug kunt krijgen.

Subsidie voor een duurzaam huis

Met de investeringssubsidie voor duurzame energieproductie (ISDE in ’t kort) helpt de overheid je om je huis te verduurzamen. Een van de ‘verduurzamers’ voor subsidie in 2017 is de WarmteWinner van Eneco.

Op 6 december werden de plannen van minister Kamp voor de ISDE‑subsidie in 2017 in de Staatscourant gepubliceerd. Daarin maakte de overheid naast de subsidiehoogte ook een aantal wijzigingen bekend. De WarmteWinner is zo’n impactvolle verduurzamer, dat hij het A++ label toegekend heeft gekregen. En dankzij dat label gaat de subsidie op het aanschafbedrag € 300 omhoog.

Hoeveel gaat de WarmteWinner dan kosten?

Is je eerste vraag van welk aanschafbedrag je de subsidie af moet trekken? Logisch. Deze vraag lijkt simpel, maar het kost veel werk en onderzoek om het exacte bedrag te bepalen. Alleen door het installeren een flink aantal keer te dóen, kunnen we bijvoorbeeld inschatten wat de installatiekosten zijn. We passen er wel goed op dat de terugverdientijd zo kort mogelijk is. Je wilt met de besparing op je gasverbruik je investering er tenslotte zo snel mogelijk uit halen.

Stel dat ik in de loop van 2017 de WarmteWinner koop, hoe vraag ik dan subsidie aan?

Geen zorgen. Je hoeft niet te stoeien met een hele lijst gegevens. De De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft er al een formulier voor gemaakt. Ook handig, de RVO houdt bij hoeveel subsidie er nog tot het eind van het jaar over is.

Op naar een onafhankelijk 2017!

Samen met de overheid werken we ook in 2017 weer hard aan meer onafhankelijkheid van aardgas in Nederland. En door te kiezen voor de WarmteWinner werk jij daar straks aan mee. Op naar je eigen energie!