Hij komt eraan:

de Eneco WarmteWinner®

De WarmteWinner doet precies wat hij zegt. Warmte terugwinnen. Met de WarmteWinner maak je een flinke stap richting onafhankelijkheid. Binnenkort kan de WarmteWinner overal aan de slag. Ook in jouw huis?

Check je huis

Warmte recyclen als een pinguïn

Slim omgaan met energie: in de natuur gaat dat vanzelf. Zo vangen koningspinguïns de warmte van de zon op met hun vleugels. Als het koud wordt gebruiken ze die opgeslagen warmte weer. En dat kan jij straks ook, met de Eneco WarmteWinner®. Daarmee recycle je de warmte in huis. Zo help je de planeet én het is voordelig voor jou.

Recycle zelf de warmte in je huis met de WarmteWinner

Recycle zelf de warmte in je huis

Je kon al heel veel dingen zelf recyclen. Van huisafval tot mobieltjes. Maar de warmte in je huis was lastig. Nu wordt dat heel eenvoudig. De WarmteWinner haalt warmte uit ventilatielucht die nu met warmte en al je huis verlaat. Deze compacte warmtepomp zet de warmte daarna om, in tot 60 Cº warm water voor verwarming. Pas als de warmte eruit is gehaald, verlaat de ventilatielucht je huis. Dat scheelt tot de helft in je gasverbruik. En dat betekent nogal wat. Op naar je eigen energie. Niet alleen beter voor jou, maar ook voor het milieu.

Zo werkt het

Bespaar tot de helft op je gasverbruik

Je kunt met de WarmteWinner tot de helft besparen op je gasverbruik. En omdat gas het grootste deel van je energierekening bepaalt, tikt dat lekker aan. Zelfs met het elektriciteitsverbruik van de WarmteWinner (zo’n 1.200 kWh per jaar) erbij kunnen je energiekosten zo’n € 250 per jaar omlaag. Goed om te weten; dit is berekend op basis van gemiddeld verbruik (1.400 m3 gas en 3.100 kWh vóór komst van de WarmteWinner) en optimaal rendement. We werken nog aan de exacte prijs, maar weten wel dat hij flink goedkoper zal zijn dan andere warmtepompen.

Dit levert het op
Bespaar tot de helft op je gasverbruik met de WarmteWinner
De WarmteWinner is geschikt voor elke cv-ketel

Werkt met elke cv-ketel

De WarmteWinner werkt samen met elke cv-ketel en elk type verwarming. Je cv-ketel hoeft bovendien door de WarmteWinner minder hard te werken. Daardoor gaat hij langer mee. Alleen als het flink koud is buiten zal je cv-ketel nog bij hoeven springen. Nu moet je huis nog aan een aantal criteria voldoen. Maar we ontwikkelen de WarmteWinner nog volop door. Zo is hij voor steeds meer huizen geschikt. Weten of jouw huis als één van de eersten geschikt is?

CHECK JE HUIS

Inzicht in je besparing met Toon®

De WarmteWinner werkt perfect samen met Toon® van Eneco. Zo volg je je besparing op de voet en bedien je via Toon de ventilatiestanden. Toon weet bovendien precies hoe hij je WarmteWinner aan moet sturen om het beste rendement te halen.
Subsidie op je WarmteWinner

€ 1.300 Subsidie

Schaf jij straks de WarmteWinner aan? Dan krijg je via subsidie € 1.300 terug van de overheid. En omdat de overheid een flink steentje aan je investering bijdraagt, kan de WarmteWinner zich supersnel terugverdienen.

Je hebt je WarmteWinner supersnel terugverdiend

Supersnel terugverdiend

Zelfs als we het stroomverbruik van de WarmteWinner meetellen, bespaar je bij gemiddeld verbruik tot € 250 per jaar op je energiekosten. Doordat je de subsidie van je investering af kunt trekken, verdient hij zich sneller terug dan bijvoorbeeld zonnepanelen.

Je cv-ketel gaat langer mee

Cv-ketel gaat langer mee

En er is nog een voordeel: omdat de WarmteWinner het meeste werk overneemt van je cv-ketel, wordt je cv-ketel een stuk minder belast en hoef je die dus minder snel te vervangen. Alleen als het écht heel koud is, springt de cv-ketel bij.

WarmteWinner ontwikkelingen

Subsidie 2017 vastgesteld

Subsidie 2017 vastgesteld

Er is in 2017 subsidie voor duurzame energieproductie beschikbaar. En jij kunt € 1.300 terugkrijgen met de WarmteWinner. Met de investeringssubsidie voor duurzame energieproductie helpt de overheid je om je huis te verduurzamen.

Met een goed idee ben je er nog niet

Is een goed idee genoeg?

Gijs Diependaal (Eneco) en Richard Verbree (Inventum) stonden aan de wieg van de WarmteWinner. Een enthousiast gesprek met de uitvinder en de producent van de WarmteWinner over hun ‘kindje’ en hun bijzondere samenwerking.

Samenwerken met Toon

Samenwerken met Toon

Toon geeft je al inzicht in je energieverbruik en -kosten. Heb je straks ook een WarmteWinner, dan geeft Toon je ook inzicht in je warmtewinst. Bekijk een preview van de schermen en mogelijkheden op Toon.

Liever samen je vraag oplossen?

Bel met Duurzaam advies

0900 - 235 36 32 (lokaal tarief, incl. je telefoonkosten)

Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur