Eneco warmte

Comfortabel warm zonder CV-ketel
 • Compacte installatie
 • Hoog comfort
 • Milieuvriendelijk

Wat is warmte?

Met warmte van Eneco geniet u elke dag van een heerlijk warm huis en beschikt u over warm tapwater, zonder dat u een cv-ketel nodig heeft.

Warmte kan overal vandaan komen. Bij het produceren van elektriciteit, bij productieprocessen in fabrieken. Maar ook uit diepe aardlagen, warmte/koude opslag systemen of door verbranding van biomassa. Die warmte is er gewoon. En Eneco brengt het naar uw huis. U kunt de warmte op twee manieren thuis ontvangen. Via een warmtenet waarop uw huis is aangesloten. Of vanuit een collectieve warmte-installatie.
Warmte is plaatsgebonden en niet overal leverbaar. Bestaande warmtenetten, ook wel stadsverwarming genoemd, vindt u o.a. in de regio’s Zuid-Holland en Utrecht.

Lees meer in de Warmtewijzer

Welke tarieven gelden voor uw adres?

Wilt u weten wat uw tarief is? Vul dan hieronder uw postcode en huisnummer in.
Mijn postcode is en mijn huisnummer is

Hoe worden de tarieven opgebouwd?

Beweeg met uw muis over een onderdeel voor een extra toelichting op de prijsberekening.
 • Variabel tarief

  Dit zijn de kosten van uw warmteverbruik per GJ (GigaJoules). Door het 'Niet-Meer-Dan-Anders-beginsel, betalen 'warmte klanten' gemiddeld niet meer dan klanten met een gasgestookte cv-installatie van vergelijkbare kwaliteit. De prijs van 1 GJ warmte = 36,31 maal de prijs van 1 m³ aardgas.

 • Huur afleverset

  Een afleverset is de installatie die nodig is om de warmte vanuit het warmtenet veilig op uw binnen installatie over te brengen. Deze afleverset zorgt vervolgens voor de ruimteverwarming en/of warm tapwater. De Warmtewet schrijft alle warmteleveranciers voor om een afleverset ter beschikking te stellen aan haar klanten en mag daarvoor een redelijk huurbedrag in rekening brengen.

 • Meetkosten

  Dit is een vast tarief voor de meting van uw warmteverbruik. Dit tarief is vastgesteld door Autoriteit Consument en Markt en geldt voor alle regionale netbeheerders.De meetkosten worden niet apart vermeld op uw jaarnota, maar zijn inbegrepen in het vastrecht. Uw warmteverbruik wordt gemeten in GJ (GigaJoules).

Service en onderhoud

Comfort zonder zorgen!

Naast het onderhoud van de ondergrondse warmte- en koudenetten, is Eneco ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de warmte afleverset in uw woning.

Uw installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de verwarmingsinstallatie binnenshuis (de installatie na de meter), zoals radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten.

Service en onderhoud

Of liever samen uw vraag oplossen

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct uw vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvangt u een bericht van ons.

Vraag stellen
Eneco textbox

Vind uw antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kunt u uw vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + uw gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over uw termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.