Eneco warmte

Comfortabel warm zonder CV-ketel
 • Compacte installatie
 • Hoog comfort
 • Milieuvriendelijk

Wat is warmte?

Met warmte van Eneco geniet je elke dag van een heerlijk warm huis en beschik je over warm tapwater, zonder dat je een cv-ketel nodig hebt.

Warmte kan overal vandaan komen. Bij het produceren van elektriciteit, bij productieprocessen in fabrieken. Maar ook uit diepe aardlagen, warmte/koude opslag systemen of door verbranding van biomassa. Die warmte is er gewoon. En Eneco brengt het naar jouw huis. Je kunt de warmte op twee manieren thuis ontvangen. Via een warmtenet waarop je huis is aangesloten. Of vanuit een collectieve warmte-installatie.
Warmte is plaatsgebonden en niet overal leverbaar. Bestaande warmtenetten, ook wel stadswarmte genoemd, vind je o.a. in de regio’s Zuid-Holland en Utrecht.

Lees meer in de Warmtewijzer

Welke tarieven gelden voor jouw adres?

Wil je weten wat je tarief is? Vul dan hieronder je postcode en huisnummer in.
Mijn postcode is en mijn huisnummer is

Hoe worden de tarieven opgebouwd?

Beweeg met uw muis over een onderdeel voor een extra toelichting op de prijsberekening.

 • Verbruikstarief

  Dit zijn de kosten van je warmteverbruik per GJ (GigaJoules). Door het 'Niet-Meer-Dan-Anders-principe’, betalen warmteklanten gemiddeld net zo veel als klanten die gas met een cv-installatie gebruiken voor verwarming en warm water.

 • Huur warmteafleverset

  Een warmteafleverset is de installatie die nodig is om de warmte vanuit het warmtenet veilig op je binnenhuisinstallatie over te brengen. Die zorgt vervolgens voor verwarming en/of warm water in je woning. De Warmtewet verplicht warmteleveranciers om een warmteafleverset ter beschikking te stellen aan hun klanten. Ze mogen daarvoor een redelijk huurbedrag in rekening brengen. Het maximum huurbedrag wordt ieder jaar vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt.

 • Meetkosten

  Dit is een vast tariefonderdeel voor de kosten voor het meten van je warmteverbruik. Dit tariefonderdeel wordt vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en geldt voor alle warmteleveranciers en netbeheerders. We vermelden de meetkosten apart op je jaarnota.

Aanvragen of wijzigen
van stadswarmte

Is je woning aangesloten op een warmtenet van Eneco en wil je een warmtelevering aanvragen? Bel dan onze Klantenservice via 0900-0201 (€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten). Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 18.00 uur.

Wil je een nieuwe stadswarmte aansluiting aanvragen of je bestaande aansluiting wijzigen? Dit kan eenvoudig via mijnaansluiting.nl.

Service en onderhoud

Comfort zonder zorgen!

Naast het onderhoud van de ondergrondse warmte- en koudenetten, is Eneco ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de warmte afleverset in je woning.

Je installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de verwarmingsinstallatie binnenshuis (de installatie na de meter), zoals radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten.

Heb je geen warm water en doet de verwarming het ook niet, bekijk het overzicht van actuele storingen en warmteonderbrekingen in verband met werkzaamheden aan onze warmtenetten in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Service en onderhoud

Heb je geen warm water en doet de verwarming het ook niet, bekijk het overzicht van actuele storingen en warmteonderbrekingen in verband met werkzaamheden aan onze warmtenetten.

Veelgestelde vragen

 • Wat is warmte van Eneco?

  Verwarm jij je huis met warmte van Eneco? Dan is je woning aangesloten op een warmtenet. We gebruiken warmte die geproduceerd wordt door warmtekrachtcentrales of warmte die overblijft in fabrieken of bij de verbranding van afval. Via een ondergronds leidingennet, het warmtenet, brengen we die warmte naar je huis. Zo krijg jij een heerlijk verwarmd huis en warm water uit de kraan, terwijl je, vergeleken met gas, flink bespaart op de uitstoot van CO2.

 • Wat is stadswarmte?

  Stadswarmte, of stadsverwarming, is een ander woord voor warmte via een warmtenet. Weten hoe het werkt? Bekijk de animatie.

 • Hoe komt warmte in mijn huis terecht?

  Verwarmd water stroomt via het warmtenet naar een overdrachtsstation in je wijk. Vanaf hier stroomt het naar de warmteafleverset in de meterkast in je woning. Deze warmteafleverset verdeelt de warmte over de radiatoren. Als het water afkoelt, stroomt het terug naar het overdrachtsstation. Daar wordt het opnieuw verwarmd.

 • Wie doet wat bij stadswarmte

  Eneco zorgt voor:

  • de beschikbaarheid van warmte
  • het ondergrondse leidingennet dat warm water distribueert
  • de warmteafleverset die het warme water aflevert in jouw woning
  • de warmtemeter die je verbruik meet


  Je installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de binnenhuisinstallatie, waaronder de radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten in de woning.

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen
Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.