Wat is bronwarmte?

Wil je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis? Zonder de droge lucht van een verwarming of airconditioning? Dan is bronwarmte een comfortabel alternatief voor jou.

Bronwarmte is een zeer duurzame vorm van bodemenergie. De warmte is afkomstig van de warmte/koude opslag (WKO) installatie in je wijk.
Een combi warmtepomp (die je kunt huren of kopen) maakt in je huis van de bronwarmte, warm water voor de verwarming en warm tapwater voor huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld de douche.
De warmtepomp heeft alleen maar stroom nodig. Met 100% groene stroom van Eneco én bronwarmte woon je dus compleet klimaatneutraal. Bovendien betaal je voor de levering van bronwarmte één vaste prijs. Je hebt dus geen last van stijgende gasprijzen.

Bekijk de Eneco Bronwarmtewijzer

Welke tarieven gelden voor jouw adres?

Wil je weten wat je tarief is? Vul dan hieronder je postcode en huisnummer in.
Mijn postcode is en mijn huisnummer is

Hoe worden de tarieven opgebouwd?

Beweeg met uw muis over een onderdeel voor een extra toelichting op de prijsberekening.

  • Variabel tarief

    De elektriciteit die de warmtepomp gebruikt, betaal je aan je elektriciteitsleverancier.

  • Vast bedrag

    Voor bronwarmte en de huur van de warmtepomp betaal je aan Eneco een vast bedrag per jaar.

Service en onderhoud

Bronwarmte zonder zorgen!

Eneco verzorgt het onderhoud van de warmte/koude opslag en de transportnetten. Huur je de warmtepomp van Eneco, dan onderhouden wij de installatie (inclusief de hoofdregeling in de woonkamer). Heb je de warmtepomp zelf aangeschaft of huur je van een andere partij, dan zorg je uiteraard zelf voor het onderhoud van de installatie. Je installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de verwarmingsinstallatie binnenshuis (de installatie na de meter), zoals radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten.

Service en onderhoud

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen
Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.