Wat is bronwarmte?

Wilt u het hele jaar door een aangename temperatuur in huis. Zonder de droge lucht van een verwarming of airconditioning? Dan is bronwarmte een comfortabel alternatief voor u.

Bronwarmte is een zeer duurzame vorm van bodemenergie. De warmte is afkomstig van de warmte/koude opslag (WKO) installatie in uw wijk.
Een combi warmtepomp (die u kunt huren of kopen) maakt in uw huis van de bronwarmte, warm water voor de verwarming en warm tapwater voor huishoudelijk gebruik, bijvoorbeeld de douche.
De warmtepomp heeft alleen maar stroom nodig. Met 100% groene stroom van Eneco én bronwarmte woont u dus compleet klimaatneutraal. Bovendien betaalt u voor de levering van bronwarmte één vaste prijs. U heeft dus geen last van stijgende gasprijzen.

Bekijk de Eneco Bronwarmtewijzer

Welke tarieven gelden voor uw adres?

Wilt u weten wat uw tarief is? Vul dan hieronder uw postcode en huisnummer in.
Mijn postcode is en mijn huisnummer is

Hoe worden de tarieven opgebouwd?

Beweeg met uw muis over een onderdeel voor een extra toelichting op de prijsberekening.
  • Variabel tarief

    De elektriciteit die de warmtepomp gebruikt betaalt u aan uw elektriciteitsleverancier.

  • Vast bedrag

    Voor bronwarmte en de huur van de warmtepomp betaalt u aan Eneco een vast bedrag per jaar.

Service en onderhoud

Bronwarmte zonder zorgen!

Eneco verzorgt het onderhoud van de warmte/koude opslag en de transportnetten. Huurt u de warmtepomp van Eneco, dan onderhouden wij de installatie (inclusief de hoofdregeling in de woonkamer). Heeft u de warmtepomp zelf aangeschaft of huurt van een andere partij, dan zorgt u uiteraard zelf voor het onderhoud van de installatie. Uw installatiebedrijf of verhuurder zorgt voor de verwarmingsinstallatie binnenshuis (de installatie na de meter), zoals radiatoren, vloerverwarming, kranen en thermostaten.

Service en onderhoud

Of liever samen uw vraag oplossen

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct uw vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvangt u een bericht van ons.

Vraag stellen
Eneco textbox

Vind uw antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kunt u uw vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + uw gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over uw termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.