Je bent nu hier

Jaarnota

 • Wanneer krijg ik mijn jaarnota?

  De datum waarop je jaarnota komt is voor iedere klant anders. Meestal komt de jaarnota binnen een dag na het doorgeven van de meterstanden. Heb je slimme meters? Dan hoef je geen standen door te geven. In Mijn Eneco of de Mijn Eneco app kun je de jaarnota bekijken.

 • De meterstanden op mijn jaarnota zijn geschat of incorrect. Wat nu?

  Staat er een sterretje (*)  bij je meterstand(en)? Dan hebben wij je meterstanden niet verwerkt en een schatting van je verbruik gemaakt. Wij begrijpen dat het vervelend is dat de meterstanden op je jaarnota niet kloppen. In Mijn Eneco geef je eenvoudig de juiste meterstanden aan ons door. Dit kan tot drie maanden na de notadatum. Heb je geen Mijn Eneco? Dan kun je ook dit formulier invullen.

 • Hoe betaal ik mijn jaarnota in termijnen?

  Moet je bijbetalen en komt dit je deze maand niet uit? Of kun je het bedrag niet in één keer betalen? Vraag dan via Mijn Eneco een betalingsregeling aan voor het bedrag dat je over het afgelopen jaar moet bijbetalen. Samen maken we vervolgens afspraken over hoe je het verschuldigde bedrag terugbetaalt.

 • Betaal ik bij of krijg ik geld terug?

  We begrijpen dat je liever een teruggave ontvangt dan bijbetaalt. Je termijnbedrag stellen we zo vast dat een bijbetaling bij een normaal verbruik beperkt blijft. Zijn de kosten van je werkelijke verbruik op je jaarnota lager dan je termijnbedrag? Dan krijgt je geld terug. Is je werkelijke verbruik hoger dan je termijnbedrag? Dan betaal je bij. Op je jaarnota staat je nieuwe termijnbedrag. Het is mogelijk dat je termijnbedrag jaarlijks verandert. Dit is afhankelijk van je werkelijke verbruik en de energietarieven.

 • Heeft een koudere winter dan normaal invloed op mijn jaarnota?

  In de koudste dagen van het jaar verbruik je het meest. Een koudere winter dan normaal maakt een groot verschil op je jaarnota. Benieuwd hoe je kunt besparen? Hier vind je meer informatie over je jaarnota 

 • Hoe beïnvloeden veranderingen in mijn privéleven mijn jaarnota?

  Veranderingen in je gezinssituatie of je levensstijl hebben invloed op je energieverbruik. Heb je bijvoorbeeld vaker thuis gewerkt, nieuwe apparatuur aangeschaft of gezinsuitbreiding gehad? Dan leidt dat meestal tot meer verbruik. Ben je minder vaak thuis of heb je apparatuur vervangen voor energiezuinigere varianten, dan daalt meestal je verbruik. Bekijk hier hoe je op je energieverbruik bespaart.

 • Hoe bespaar ik op mijn energieverbruik?

  We helpen je graag bij het besparen op je energieverbruik. Hoe? Hier lees je meer over besparen op je energieverbruik en vind je besparingstips.

 • Hoe is het energieverbruik op mijn jaarnota vastgesteld?

  Op pagina twee van je jaarnota staat het overzicht van je meterstanden. Je verbruik stellen we op basis van deze meterstanden vast. Achter de eindstanden geven we aan hoe wij je standen hebben bepaald.

 • Hoe kan ik zelf energie opwekken?

  Wil je je energieverbruik aanzienlijk verlagen? Dan zijn zonnepanelen zeker het overwegen waard. Met het opwekken van 100% groene stroom door zonnepanelen draag je bij aan een beter milieu en kun je jezelf het hele jaar van stroom voorzien.

  Meer over zonnepanelen

 • Hoe vraag ik een correctienota aan?

  Je kunt binnen drie maanden na ontvangst van de betreffende jaar- of eindnota een correctienota aanvragen bij je huidige leverancier. Bij een gering verschil ontvang je een correctie- of aanvullende nota. Dan corrigeren we het verschil op je eerstvolgende jaarnota. We ontvangen graag via dit formulier de correcte meterstanden. Je nieuwe meterstanden verwerken we binnen drie weken en indien nodig ontvang je een nieuwe jaarnota. 

 • Hoe weet ik of ik veel of juist weinig verbruik?

  Op je jaarnota zie je je jaarverbruik. Je verbruik is op basis van je begin- en eindmeterstanden berekend. Wil je je verbruik over de afgelopen jaren of met het gemiddeld verbruik van je buren in je postcodegebied vergelijken? In Mijn Eneco is dit met een verbruiksgrafiek heel eenvoudig.

 • Waarom heb ik een aanvullende of correctienota ontvangen?

  Een correctie- of aanvullende nota roept weleens verwarring op. Een correctienota vervangt de originele jaarnota. Daarentegen is een aanvullende nota juist een aanvulling op de originele jaarnota. Hier vind je alleen het ontbrekende product of het product dat foutief berekend is. Heb je een correctie- of aanvullende nota ontvangen? Dan zijn de meterstanden op je jaarnota in de meeste gevallen onjuist. Andere redenen voor het aanvragen of ontvangen van een correctie- of aanvullende nota zijn:

  • De omschakeling van normaal- naar daltarief werkte niet
  • De meterstanden van je dubbeltariefmeter waren verwisseld
  • Na je overstap van of naar een andere energieleverancier heeft Eneco verkeerde meterstanden gebruikt

  Bekijk in Mijn Eneco je correctie- of aanvullende nota
 • Waarom is de verbruiksperiode op mijn jaarnota langer dan één jaar?

  Het komt weleens voor dat de verbruiksperiode op je jaarnota langer is dan één jaar. We vragen je binnen 5 weken voor de jaarnota je meterstanden aan ons door te geven. Ontstaat er uitloop? Dan zorgt dit bij een gemiddeld gezin in de winterperiode al gauw voor een bijbetaling. Hier vind je meer informatie over je jaarnota.

 • Wat betekenen geschatte meterstanden voor het saldo op mijn jaarnota?

  Je werkelijke verbruik stellen we op basis van je begin- en eindmeterstanden vast. Hebben wij deze meterstanden niet ontvangen? Dan maken wij een schatting van je standen en verbruik. Als vorig jaar je eindstand geschat was, betaal je dit jaar of ontvang je geld terug voor de energie die je in werkelijkheid vorig jaar hebt verbruikt. Met het op tijd doorgeven van je meterstanden voorkom je een schatting. In Mijn Eneco geef je eenvoudig de correcte meterstanden aan ons door. Ook handig te regelen via je telefoon met de Mijn Eneco app.

 • Wat is Energiebelasting?

  Op je verbruik van energie heft de overheid energiebelasting en de opslag duurzame energie. Hoe meer energie je verbruikt, hoe meer overheidsheffingen je moet betalen. Naast de energiebelasting op verbruik ontvangt elk huishouden verminderde energiebelasting. Dit wordt op de nota verrekend bij de overheidsheffingen op stroom. Over energiebelasting, opslag duurzame energie en de verminderde energie belasting wordt 21% btw berekend. De bedragen draagt Eneco af aan de Belastingdienst.

Toon alle vragen

Nota's ontvangen en betalen

 • Phishing mails van Intrum Justitia

  Sinds juni 2016 zijn verschillende e-mails in omloop die afkomstig lijken te zijn van Intrum Justitia. De e-mail bevat een vordering van Eneco waarin wordt gevraagd met spoed geld over te maken. Ook kan de e-mail een bijlage bevatten en kan er gevraagd worden deze te openen.

  Let op: dit is ‘phishing’ mail en NIET afkomstig van Eneco. Wij adviseren u deze mail te deleten, niet op eventuele links te klikken en geen geld over te maken.

  Kenmerken van de mail

  • Vals afzender e-mailadres; e-mailadressen van Eneco eindigen altijd op @eneco.com 
  • Het bedrag kan variëren 
  • Kenmerk/referentie komt niet overeen

  Op de site van Intrum Justitia wordt ook uitleg gegeven over de brief en vindt u een voorbeeld van de nep Eneco-mail.

  Wat is er gebeurd?
  Cybercriminelen sturen mails die doen geloven dat er een openstaand saldo is en dat Intrum Justitia is ingeschakeld om dit (per direct) te vorderen. Phishing is het ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens. Dat kan via e-mail, telefoon of websites gebeuren. Criminelen doen dit onder andere om geld van uw bankrekening te kunnen stelen. Ook kan pishing mail schadelijke software bevatten.

  Wat doet Eneco tegen phishing?
  Eneco doet er alles aan om fraude te voorkomen. Zo sporen we phishingmails en nepsites op. Helaas kunnen we niet alles voor zijn. Blijf daarom zelf altijd alert.

  Wat kunt u zelf doen tegen phishing?
  Zorg ervoor dat uw computer is voorzien van actuele antivirus software. Wij adviseren daarnaast om een phishingmail als 'ongewenste e-mail’ te markeren in uw mailprogramma. U kunt de phishingmail ook melden bij uw internetprovider, zodat de afzender geblokkeerd wordt.

  Mocht u twijfelen of een mail van Eneco afkomstig is, neemt u dan contact met ons op!

 • Hoe maak ik zelf een bedrag over naar Eneco?

  Als je een bedrag overmaakt naar Eneco, zorg er dan voor dat wij je betaling herkennen aan een kenmerk, klantnummer of notanummer. Zo weten we dat jij degene bent die betaald heeft.

  Rekeningnummer: NL10ABNA0240120000
  Ten name van: Eneco
  Gevestigd te: Rotterdam
  Kenmerk: 16-cijferig kenmerk van de acceptgirokaart, het notanummer of je klantnummer.

 • Kan ik zelf bepalen wanneer Eneco mijn termijnbedrag van mijn rekening afschrijft?

  Je kunt zelf bepalen welke dag in de maand het beste uitkomt voor het afschrijven van je termijnbedrag. Log in op Mijn Eneco om de datum te kiezen. Nog geen account? Een account aanmaken is in een paar minuten geregeld.

 • Ik heb een e-mail van Ibanaccept ontvangen, is die van Eneco afkomstig?

  Ja, als het niet gelukt is een betaling (automatisch) af te schrijven van jouw rekening dan ontvangt u een e-mail met daarin de mogelijkheid de nota direct via iDEAL te betalen. Deze e-mails worden verstuurd door Ibanaccept, de partij waarmee Eneco samenwerkt voor de betalingen. Je kunt deze e-mail dus vertrouwen en de betaling via de link in de e-mail doen. Meer informatie over Ibanaccept vind je op ibanaccept.nl/veiligheid.

 • Waar kan ik mijn (openstaande) rekeningen terugvinden?

  Deze kun je terugvinden als je inlogt op Mijn Eneco. Daar kun je ook terecht voor bijvoorbeeld je jaarnota’s of om je betaalgegevens aan te passen. Nog geen account? Maak een account aan en ontdek de voordelen van Mijn Eneco.

 • Als ik een groot bedrag moet bijbetalen bij mijn jaarnota, schrijft Eneco dat dan zomaar van mijn rekening af?

  Voordat wij de jaarnota afschrijven, sturen wij je eerst de nota per post of per e-mail. Zo weet je precies de datum waarop wij willen afschrijven. Mocht je dit bedrag niet kunnen betalen, dan kun je een betalingsregeling aanvragen.

 • Hoe kan ik vanuit het buitenland een bedrag overmaken?

  Als je een bedrag overmaakt naar Eneco, zorg er dan voor dat wij je betaling herkennen aan een klantnummer of notanummer. Zo weten we dat jij degene bent die betaald heeft. Betalingen uit het buitenland kun je doen met deze gegevens:

  IBAN nr: NL78INGB0000005115
  BIC nr: INGBNL2A 
  Naam bank: ING
  Vestiging: Rotterdam
  Kenmerk: uw klantnummer of notanummer

 • Hoe werkt de online nota van Eneco?

  Elke maand mailen wij je wanneer een nieuwe nota voor je klaar staat. Je kunt dan betalen zoals je wilt. Heb je weleens gedacht aan betalen via de iDEAL-knop in Mijn Eneco? Dat is wel zo makkelijk. Je hoeft geen gegevens meer over te typen vanaf je acceptgiro. Log in op Mijn Eneco om te kiezen voor de online nota. Nog geen account? Een account aanmaken is in een paar minuten geregeld.

 • Ik ben mijn rekening kwijt, ben ik nog op tijd om te betalen?

  Al je geldzaken, en dus ook openstaande rekeningen, zijn zichtbaar in Mijn Eneco. Log in op Mijn Eneco om je geldzaken te bekijken. Nog geen account? Een account aanmaken is in een paar minuten geregeld.

 • Kan ik de rekeningen van Eneco ook online bekijken?

  Alles over je nota’s en betalingen kun je bekijken en aanpassen in Mijn Eneco. Voorschotnota’s zijn te zien tot ze door jou betaald zijn. Oude nota’s en jaarnota’s zijn daar ook te raadplegen. Tot wel 5 jaar terug. Log in op Mijn Eneco om je geldzaken te bekijken. Nog geen account? Een account aanmaken is in een paar minuten geregeld.

 • Kan ik mijn maandelijkse nota’s ook per e-mail ontvangen?

  Dat kan zeker. En dat scheelt je weer administratiekosten. Kies voor de online nota, dan mailen wij je elke maand als de nota voor je klaar staat in Mijn Eneco. Heb je weleens aan automatische incasso gedacht? Je kunt zelf bepalen welke dag in de maand het beste uitkomt voor het afschrijven van je termijnbedrag.
  Log in op Mijn Eneco om te kiezen voor de online nota of automatische incasso. Nog geen account? Een account aanmaken is in een paar minuten geregeld.

 • Kan ik mijn jaarnota ook digitaal ontvangen?

  Meld je aan voor Mijn Eneco, dan sturen wij je de eerstvolgende jaarnota digitaal toe. Je kunt vanuit mijn Eneco je jaarnota altijd nog uitprinten voor je administratie.

 • Kan ik mijn jaarnota weer gewoon op papier ontvangen?

  Je jaarnota kun je zelf uitprinten vanuit Mijn Eneco. Wil je toch liever dat wij deze toesturen via post? Log in op Mijn Eneco en geef je contactvoorkeuren door, dan regelen wij dat je je jaarnota per post ontvangt.

 • Kan ik ook contant betalen aan Eneco?

  Dat kan op deze 3 manieren:

  • Bij de balie van een ING-Kantoor, en de Postkantoren voor bedragen tot maximaal € 1.000 
  • Bij GWK Travelex voor bedragen tot € 10.000 
  • Bij Suri-Change, die vestigingen heeft in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

  Let op: het contant betalen van je rekeningen via deze organisaties kan kosten met zich meebrengen.

 • Mijn termijnbedrag deze maand is ineens veel hoger dan normaal. Klopt dat?

  Door een technisch probleem is bij een aantal klanten ten onrechte het termijnbedrag deze maand te hoog vastgesteld. Als dat bij jou het geval is, word je hiervan zo spoedig mogelijk per brief op de hoogte gesteld.

 • Voor welke datum moet ik mijn rekening betalen?

  Je kunt zelf je afschrijfdatum bepalen in Mijn Eneco. De betalingstermijn van je energierekening is 14 dagen. Als je dan nog niet betaald hebt, ontvang je een herinnering. Dan heb je weer een aantal dagen de tijd om te betalen.
  Ontvang je een jaarnota en kun je het bedrag niet in één keer betalen, dan kun je in Mijn Eneco een betalingsregeling aanvragen.

 • Waarom betaal ik administratiekosten als ik mijn maandelijkse nota’s per post ontvang?

  Als je zelf betaalt met de online nota of met automatische incasso dan kost dit geen papier. Minder papier is beter voor het milieu. Ontvang je toch liever elke maand een nota per post met een bijbehorende acceptgiro? Dan brengen we €2,50 per maand in rekening.

  Voor zelf betalen met de online nota of betalen met automatische incasso ontvang je €2,- korting op de administratiekosten voor de betalingsverwerking. Bovendien kun je bij een automatische incasso zelf kiezen welke dag in de maand het beste uitkomt om je nota’s te betalen.

  Log in op Mijn Eneco om te kiezen voor de online nota of voor automatische incasso en de dag waarop wij afschrijven van je rekening. Nog geen account? Een account maken is in een paar minuten geregeld.

 • De automatische incasso is niet gelukt, wat nu?

  Als de automatische incasso niet gelukt is, maak je dan geen zorgen. Wij sturen je een bericht of wij de incasso nogmaals proberen, of dat je de betaling zelf kunt overmaken via bijvoorbeeld iDEAL via Mijn Eneco. Als je niet kunt betalen, kun je ook een betalingsregeling met ons afspreken.

 • Ik kan mijn rekening niet (helemaal) betalen, wat nu?

  Als je je jaarnota of rekening niet kunt betalen, is dat natuurlijk vervelend. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een betalingsregeling te treffen. Heb je alle termijnnota's voldaan? Staan er geen geschatte meterstanden op je afrekening? Heb je nog geen herinnering(en) ontvangen en zijn verder alle voorschotten voldaan? Tref dan online een betalingsregeling of neem contact met ons op, op 0900 - 0201 (€0,45 per gesprek + je telefoonkosten). Wij zijn aanwezig op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

  Heb je betalingsproblemen of schulden, dan kun je gebruikmaken van schuldhulpverlening voor consumenten. Neem hiervoor contact op met je gemeente.

Toon alle vragen

Termijnbedrag

 • Hoe bepaalt Eneco mijn (nieuwe) termijnbedrag?

  Maandelijks betaal je een termijnbedrag. Dit zijn de kosten van je verwachte energieverbruik verdeeld over 12 maanden. We berekenen je termijnbedrag op basis van:

  • Je verbruik in het afgelopen jaar of recent ontvangen meterstanden
  • De temperaturen van een gemiddelde winter
  • De huidige tarieven
  • De verwachte energieprijs of Garantieprijs

  Als je een nieuwe klant bent of net bent verhuisd, dan ontvangen wij je verwachte energieverbruik van je netbeheerder. Je betaalt alleen voor de energie die je werkelijk verbruikt. In Mijn Eneco of de Mijn Eneco app verlaag of verhoog je je termijnbedrag.

 • Hoe hoog is mijn termijnbedrag?

  In Mijn Eneco zie je de hoogte en de opbouw van je huidige termijnbedrag. Hier wijzig je ook je termijnbedrag.

  Of download de Mijn Eneco app op je mobiele telefoon. Zo heb je je gegevens altijd binnen handbereik.

 • Ik heb mijn termijnbedrag aangepast via Mijn Eneco. Heeft dat gevolgen voor mijn Toon?

  Ja. Toon maakt een berekening op basis van het door Eneco ingeschatte energieverbruik voor jouw huishouden. Wanneer je gedurende het jaar besluit om jouw termijnbedrag naar boven of naar beneden aan te passen, dan neemt Toon dit niet automatisch over. Wil je dat de Toon-berekening gebaseerd wordt op het door jouw nieuw aan ons doorgegeven termijnbedrag? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice, zodat wij dit voor jou kunnen regelen. Je bereikt ons via telefoonnummer 0900 – 0201 op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur (€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten).

 • Waar bestaat mijn termijnbedrag uit?

  Je termijnbedrag bestaat uit meer dan alleen je leveringskosten. Naast je leveringskosten betaal je netwerkkosten, btw en overheidsheffing. Eneco is verantwoordelijk voor de leveringskosten. Het bedrag aan overheidsheffing en btw dragen we af aan de overheid en de netbeheerkosten aan je netbeheerder.

Toon alle vragen

Eindnota

 • Waarom ontvang ik een eindnota van Eneco?

  Je kunt een eindnota van Eneco om meerdere redenen ontvangen. Bijvoorbeeld als je verhuist, overstapt naar een andere energieleverancier of een van onze energieproducten niet meer gebruikt. Heb je bezwaar tegen de eindnota of heb je hem onterecht ontvangen? Bijvoorbeeld omdat je niet meer wilt overstappen? Of misschien helemaal niet gaat verhuizen? Neem dan contact op met onze Klantenservice: 0900-0201 (€ 0,45 per gesprek plus je telefoonkosten) op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

 • Kan ik nog in Mijn Eneco als ik geen klant meer ben van Eneco?

  Als je overstapt naar een andere energieleverancier of verhuist, heb je niet langer toegang tot je Mijn Eneco-account. Je eindnota kun je dus niet in Mijn Eneco terugvinden. Natuurlijk kun je tot die tijd wel je gegevens en (oude) jaarnota's online inzien. Ontvang je je nota’s per mail, dan zit de eindnota bij de e-mail als bijlage.

 • Wat moet ik doen met mijn meterstanden als ik ga verhuizen?

  Geef je eindmeterstanden op tijd door op het meterstandenformulier. Deze moet voorzien zijn van een handtekening van de woningbouwvereniging of van de oude of nieuwe bewoner. Zorg wel dat je op tijd opzegt. Want geeft je je verhuizing door nadat je verhuisd bent, dan geldt de de dag na je melding als verhuisdatum. Dit is ook de officiële beëindigingsdatum bij je netbeheerder. Als de meterstanden van de werkelijke verhuisdatum wel bekend zijn, hanteren wij deze voor het opmaken van de eindnota.

 • Ik ga opzeggen bij Eneco. Hoe weet ik of ik nog iets moet betalen?

  Als je bij Eneco opzegt of verhuist, ontvang je een eindnota. Je ziet hierop de eindkosten sinds de laatste meteropname én de termijnbedragen die in rekening zijn gebracht. Beide bedragen worden met elkaar verrekend. Zo weet je of je nog moet bijbetalen of geld terugkrijgt van Eneco.

  We betreuren het overigens dat je wilt opzeggen. Maar zijn ook blij dat wij je een speciaal aanbod kunnen doen. Onze klantenservice vertelt je er graag meer over. Bel op werkdagen tussen 8.00 – 18.00 uur 0900-0201 (€ 0,45 per gesprek + je telefoonkosten).

  Zeg je op vanwege een verhuizing? Wist je dat je Eneco simpel kunt meeverhuizen?

 • Ik ga verhuizen. Hoe weet ik of ik nog iets moet betalen?

  Als je verhuist, ontvang je op je oude adres de eindnota. Hierop vind je de eindkosten sinds de laatste meteropname. Ook zie je welke termijnbedragen in rekening zijn gebracht. Deze bedragen worden met elkaar verrekend. Zo weet je of je nog moet bijbetalen of geld terugkrijgt van Eneco. Wist je dat je Eneco simpel kunt meeverhuizen?

 • Waarom moet ik bijbetalen op de eindnota na opzegging bij Eneco?

  Je termijnbedrag is gebaseerd op je energieverbruik over een heel jaar. Je verbruikt in de wintermaanden normaal gesproken meer dan je in deze periode aan maandtermijnen betaalt. Vandaar dat je moet bijbetalen op de eindnota. Als je contract vlak na de winter eindigt, terwijl je normaal gesproken voor de winter je jaarnota ontvangt, is de kans groot dat je moet bijbetalen. Je eindnota gaat dan namelijk alleen over de wintermaanden, waarin doorgaans meer energie wordt verbruikt.

 • Waarom zijn mijn eindmeterstanden geschat na mijn verhuizing?

  Wij hebben je meterstanden waarschijnlijk niet op tijd doorgekregen. Daarom hebben wij een schatting gemaakt van je eindstanden op basis van je verbruikshistorie. Wij herzien deze schatting als je een meterstandenformulier hebt met een handtekening van de woningbouwvereniging en de oude of nieuwe bewoner. Of maak een duidelijke foto van je meter met daarop meterstanden van beide telwerken, je meternummer en de datum. Voor de datum gebruik je bijvoorbeeld een krant die je onder de meterstanden en het meternummer houdt.

  Stuur de foto naar:

  Eneco

  Postbus 1014

  3000 BA Rotterdam

 • Wat moet ik doen met mijn meterstanden als ik opzeg bij Eneco?

  Noteer je eindmeterstanden goed op het meterstandenformulier. Deze heb je nodig voor je nieuwe energieleverancier of voor de volgende bewoner. Het is altijd handig om een foto te maken van deze eindstanden op je meters, zodat je exact weet wat de laatste standen zijn geweest. Zorg wel dat de datum goed zichtbaar is. Bijvoorbeeld door een krant bij de foto te houden.

Toon alle vragen

Netbeheerkosten en uw netbeheerder

 • Wat zijn netbeheerkosten?

  Dit zijn de kosten die je betaalt voor onderhoud aan het gas- en elektriciteitsnetwerk door de netbeheerder. Netbeheerders beheren elk een eigen net en bepalen wat je betaalt aan netbeheerkosten. Maar je betaalt je netbeheerkosten wel via ons. Wij dragen dit direct af aan je netbeheerder. Het grote voordeel: je hebt al je energiekosten overzichtelijk op één nota én er zijn geen verborgen kosten.

  De tarieven voor de netbeheerkosten worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) goedgekeurd. Op onze tariefbladen staan standaard de jaarlijkse kosten van netbeheerder Liander. Dat is wettelijk verplicht.

 • Wie is mijn netbeheerder?

  Binnen Nederland zijn diverse netbeheerders actief. Op de website van EDSN kun je de netbeheerder van je elektriciteits- en gasaansluiting opzoeken. Vul je postcode en huisnummer in. Het kan zijn dat je voor elektriciteit een andere netbeheerder hebt dan voor gas. De naam van je netbeheerder staat in de een na laatste kolom van de getoonde tabel. Levert Eneco je alleen warmte? Dan is Eneco zowel je energieleverancier als netbeheerder.

  Direct contact opnemen met je netbeheerder? Op de website van de Autoriteit Consument en Markt kun je de contactgegevens vinden van je netbeheerder.

Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen