Eneco VerhuisService®

  • Uw verhuizing geeft u online gemakkelijk aan ons door.
  • Snel en eenvoudig geregeld met de gratis OverstapService.
  • Uw energiecontract verhuist overal in Nederland met u mee.

Verhuizing doorgeven

Wat moet ik doen?

Verhuizing doorgeven

U geeft online uw verhuizing aan ons door. Dit doet u veertien dagen voor de datum van sleuteloverdracht. Uw energiecontract van Eneco verhuist dan met u mee.

Wanneer neem ik de meterstanden op?

Meterstanden opnemen

Minimaal 1 dag voor de datum van sleuteloverdracht ontvangt u van ons twee meterstandenkaarten: een voor uw oude en een voor uw nieuwe adres. Neem de meterstanden op de datum van sleuteloverdacht op.

Hoe geef ik de meterstanden door?

Meterstanden doorgeven

U geeft uw meterstanden binnen vijf werkdagen aan ons door. Dit kan heel makkelijk via internet, telefoon of door het opsturen van de meterstandenkaart(en).

Hoe weet ik of mijn verhuizing geregeld is?

Bevestiging

U ontvangt voor uw nieuwe adres een schriftelijke bevestiging van de ingangsdatum van de levering. In deze bevestiging vindt u ook uw nieuwe termijnbedrag. De eindnota van uw oude adres ontvangt u binnen een maand.

Ik ben vergeten om de meterstanden door te geven. Wat nu?

Herinnering

Het is belangrijk dat u de meterstanden op tijd en volledig aan ons doorgeeft. Geeft u de standen niet volledig of later door? Dan wordt noodgedwongen een schatting gemaakt. De geschatte standen zijn bindend en wijken mogelijk af van uw werkelijke meterstanden. U kunt hierdoor een hoger bedrag betalen. Vul bij het doorgeven van uw verhuizing uw telefoonnummer en e-mailadres in. Bent u niet op tijd? Dan sturen wij u een herinnering.

Moet ik mijn netbeheerder informeren?

Aansluit- en Transport Overeenkomst

Wij zorgen voor een Aansluit- en Transport Overeenkomst (pdf) met de elektriciteits- en/of gasnetbeheerder in uw regio.

Service

Direct doen

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.