Zorgeloos overstappen naar Eneco

 • Wij regelen jouw overstap
 • Altijd stroom en gas tijdens jouw overstap
 • Jouw opzegboete vergoeden we bij een vast contract
Stap over naar Eneco

Overstappen naar Eneco

Een energiecontract afsluiten bij Eneco is eenvoudig geregeld.

Direct

Bevestiging

Je ontvangt per e-mail de bevestiging van jouw bestelling.

Maximaal 5 werkdagen later

Contract

Je ontvangt jouw contractbevestiging per e-mail.

2 weken bedenktijd

Bedenktijd

Na ontvangst van jouw contract heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.

4 weken later

Bericht nieuw termijnbedrag

Je ontvangt een verzoek om jouw meterstanden door te geven. Deze zijn nodig om een juist termijnbedrag voor jou te berekenen. Na 4 weken ontvang je bericht met jouw (nieuwe) termijnbedrag en de definitieve leverdatum.

Aaneengesloten

Start levering

Je komt nooit zonder levering van energie te zitten. Deze loopt tijdens de overstap gewoon door.

Wanneer je overstapt naar Eneco

Mijn Eneco

 • Altijd inzicht in je energieverbruik
 • Pas zelf je termijnbedrag aan
 • Kies zelf de datum van afschrijving van je termijnbedrag

Over Mijn Eneco

Eneco voordeelshop Speciaal voor klanten

Korting op bespaarproducten

 • De beste stroom-, gas- en waterbespaarders
 • Alles overzichtelijk gepresenteerd
 • Altijd korting op de adviesprijs

Naar de bespaarshop

Hulp bij energie besparen

Als je weet hoe je energie verbruikt, wordt besparen stukken makkelijker. Eneco helpt je daarbij.

Alles over energie besparen

Mijn Eneco App

Eneco app

Als klant van Eneco geef je met de gratis Mijn Eneco app eenvoudig jouw meterstanden door. Hiervoor log je slechts één keer in. Gebruik de Mijn Eneco app ook voor het inzien, verlagen of verhogen van jouw maandelijkse termijnbedrag, downloaden van jouw nota en inzien van het verbruik van jouw slimme meter. Heb je een storing of wil je contact met de Klantenservice? Wij hebben alle informatie voor jou op een rij. Zo heb je dus altijd en overal toegang tot jouw Mijn Eneco gegevens.

Veelgestelde vragen

 • Hoe word ik klant van Eneco?

  Je kunt snel en eenvoudig klant worden van Eneco. Bekijk ons aanbod of bekijk eerst onze productinformatie. Kies je ervoor over te stappen naar Eneco, dan regelen we gratis en zonder het stoppen van je energielevering je overstap. Bij een keuze voor een energiecontract van 3 jaar of langer vergoedt Eneco een mogelijke opzegboete bij overstappen. De opzegboete van de oude leverancier wordt vergoed tot een maximum van € 125 per energieproduct met een maximum van € 250 per klant.

 • Ik ga verhuizen en wil op mijn nieuwe adres klant worden van Eneco. Wat moet ik doen?

  Meld je hier direct aan en geef aan dat je gaat verhuizen. Geef de datum van sleuteloverdracht aan.

 • Wanneer vergoedt Eneco de opzegboete van mijn vorige energieleverancier?

  Als je een vast contract had bij je oude energieleverancier, kun je een opzegboete ontvangen voor het opzeggen van je energiecontract. Kies je voor een energiecontract met een looptijd van minimaal drie jaar? Dan vergoeden wij deze opzegboete tot € 125 per energieproduct, het maximale bedrag dat wettelijk is vastgelegd. Eneco heeft voor dit beleid gekozen, omdat wij geloven én investeren in duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo streven wij ook naar een langdurige relatie met onze klanten, en investeren hier ook in.

  Op onze website kun je het declaratieformulier boetevergoeding vinden. Vul het declaratieformulier volledig in en stuur het ons toe. Bij het veld campagnereferentie vul je ‘onbekend’ in. Vergeet niet een kopie mee te sturen van de factuur waarop de opzegboete vermeld is. Het adres staat vermeld op het formulier. Je moet dus eerst zelf je opzegboete betalen. Uiteraard wordt je opzegboete vervolgens zo snel mogelijk vergoed. Als je het energiecontract met Eneco voor het verstrijken van de oorspronkelijke looptijd (tussentijds) beëindigt, moet je deze boetevergoeding aan Eneco terug betalen. De opzegboete kun je tot uiterlijk zes maanden na ingangsdatum van je energiecontract bij Eneco declareren.
   


Of liever samen je vraag oplossen

Eneco Phone

Bel dan gratis met

0800 - 0062

Op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.

Kies voor stroom en gas van Eneco

Een energiecontract afsluiten bij Eneco regel je snel en eenvoudig. Bij Eneco ontvang je altijd voordeel en 100% groene stroom. Al een contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem! Onze gratis OverstapService regelt je overstap.

Bereken je maandbedrag

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen
De nieuwe wereld

Welkom in de nieuwe wereld

Het keerpunt is bereikt. Groene energie en slimme innovaties zijn er niet meer voor de enkeling, maar voor ons allemaal. Welkom iedereen die dit land elke dag een stukje beter, schoner, leuker en leefbaarder maakt. Welkom in de nieuwe wereld.

 Lees meer