Eneco

Eneco HollandseWind®

Kies HollandseWind®
en profiteer jaarlijks van
windkrachtkorting

LEES MEER

Ontvang Toon® van Eneco + installatie (t.w.v. € 195) cadeau

Kies nu voor HollandseWind® en AardGas 4 jaar en ontvang Toon® en de installatie cadeau.

Bekijk het aanbod

Wat is windkrachtkorting?

Hoe harder het waait,
hoe hoger uw korting

In Nederland waait het bijna altijd. En hard ook. Eneco HollandseWind® is 100% groene stroom, opgewekt door windturbines in Nederlandse windparken. Met HollandseWind® profiteert u mee van de kracht van oer-Hollandse wind. Deze wind levert u namelijk - bij een vast contract - voordeel op: windkrachtkorting. Want hoe harder het waait, hoe hoger uw korting. Zo kan uw korting elk jaar oplopen tot maar liefst € 36.

Oer-Hollandse
windstroom

Eneco HollandseWind® is groene stroom, opgewekt door één van onze 166 windturbines in Nederlandse windparken. U profiteert dus van oer-Hollandse wind: een betaalbare en duurzame vorm van stroom die niet alleen 100% groen is, maar bovenal ook schoon en onuitputtelijk. Als bewijs van uw keuze, ontvangt u een certificaat 'Garantie van Oorsprong'. Uw garantie dat dezelfde hoeveelheid stroom als uw jaarverbruik daadwerkelijk wordt opgewekt door Nederlandse windparken. En op het elektriciteitsnet wordt geplaatst.

Hoe wordt uw
windkrachtkorting berekend?

Verlaag elk jaar uw stroomkosten met windkrachtkorting

U krijgt HollandseWind® geleverd tegen een vaste stroomprijs. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over tussentijdse prijsstijgingen. Daarbij krijgt u minimaal € 12 windkrachtkorting per jaar van ons, ongeacht hoe hard het waait. En dit voordeel kan oplopen tot maar liefst € 36 per jaar. Doe ook mee, want er is genoeg wind voor ons allemaal.

HollandseWind® is geïntroduceerd in oktober 2011. De eerste windkrachtkorting is uitgekeerd begin 2013 over de periode 2012. Bekijk de windkrachtkorting over de vorige jaren als windkrachtkorting al eerder had bestaan.

 • 4.0
 • 3.7
 • 3.4
 • 3.1
 • m/s
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • Windkrachtkorting totaal
 • Minimumkorting (€ 12 p/j)

Windkrachtkorting

€24,-

Wat kost het?

Er is genoeg wind voor ons allemaal, dus kies voor Eneco HollandseWind® en ontvang jaarlijks windkrachtkorting. Bovendien heeft Eneco bij een 4-jarig Eneco HollandseWind® contract nu een extra aantrekkelijk aanbod met Toon® van Eneco, de thermostaat die regie geeft over uw energie.

 • Eneco HollandseWind® & AardGas 4 jaar

  Unieke windkrachtkorting, oplopend tot € 144 in 4 jaar.

  Ontvang Toon® + installatie t.w.v. € 195 cadeau.

  4 jaar lang de zekerheid van een vaste prijs en 100% windstroom uit Nederland.

  Wij regelen alles voor u en vergoeden een eventuele opzegboete.

 • Eneco HollandseWind® & AardGas 3 jaar

  Unieke windkrachtkorting, oplopend tot € 108 in 3 jaar.

  Eenmalig €100 overstapbonus voor nieuwe klanten.

  3 jaar lang de zekerheid van een vaste prijs en 100% windstroom it Nederland.

  Nog geen klant? Wij regelen alles voor u en vergoeden een eventuele opzegboete.

 • Eneco HollandseWind® & AardGas 1 jaar

  Windkrachtkorting, die kan oplopen tot € 36.

  1 jaar lang de zekerheid van een vaste prijs.

  Nog geen klant? Wij regelen uw overstap.

Bel 0800 - 898 9890 voor
alle producten

Toon®

De thermostaat met
direct inzicht in uw
energieverbruik

Ontdek Toon®

Meer weten?

De 5 meest gestelde vragen over HollandseWind®.

 • Wat is windkrachtkorting?


  Windkrachtkorting is een jaarlijkse korting die u ontvangt als u kiest voor het product Eneco HollandseWind®. Windkrachtkorting wordt berekend aan de hand van het jaargemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in een voorgaand jaar in Nederland. Hoe harder het waait, hoe hoger uw korting. U ontvangt jaarlijks minimaal € 12 korting en dit kan oplopen tot € 36. Dat is een korting die kan oplopen tot maar liefst € 144 in vier jaar.

 • Hoe hoog is mijn jaarlijkse windkrachtkorting bij Eneco HollandseWind®?


  De hoogte van de windkrachtkorting is gekoppeld aan de onderstaande staffel met gemiddeldes in windsnelheden, uitgedrukt in meter per seconde. Voor de bepaling van het jaargemiddelde windsnelheid in Nederland wordt het KNMI De Bilt als bron gebruikt. U krijgt uw windkrachtkorting uitgekeerd op basis van de gemiddelde windsnelheid in het voorgaande kalenderjaar.

  Gemiddelde windsnelheid (in m/s) Windkrachtkorting per kalenderjaar
  3.1 of minder € 12
  3.2 of 3.3 € 18
  3.4 of 3.5 € 24
  3.6 of 3.7 € 32
  3.8 of hoger € 36

  Windkrachtkorting (per volledig kalenderjaar) tenminste € 12 incl. BTW

 • Wanneer ontvang ik mijn jaarlijkse windkrachtkorting bij Eneco HollandseWind®?


  De eerste jaarlijkse windkrachtkorting zal in het eerste kwartaal van 2015 uitgekeerd worden. De hoogte van de korting is afhankelijk van het jaargemiddelde windsnelheid gemeten over het kalenderjaar 2014.

 • Krijg ik een hogere windkrachtkorting als ik het contract afsluit op een dag dat het hard waait?


  Nee. De jaarlijkse windkrachtkorting die u ontvangt, is afhankelijk van hoe hard het gemiddeld waait, gemeten over het voorgaande kalenderjaar. Dit gemiddelde is gekoppeld aan het jaargemiddelde windsnelheid gemeten in meter per seconde en gebaseerd op de officiële gegevens van het KNMI meetstation De Bilt. Sluit u een contract af voor Eneco HollandseWind® op een dag dat het hard waait, krijgt u dus geen extra windkrachtkorting.

 • Waarom wordt de windsnelheid in m/s berekend en niet volgens de schaal van Beaufort?


  De windkracht is uitgedrukt in eenheden volgens de schaal van Beaufort. Wanneer in het weerbericht bijvoorbeeld wordt gesproken over windkracht 8 (een stormachtige wind), dan wordt verwacht dat de windsnelheid gemiddeld over 10 minuten tussen 17,2 en 20,7 meter per seconde ligt. Zo hoort bij elke schaal een gemiddelde windsnelheid. De windkracht wordt dus rechtstreeks bepaald uit de windsnelheid. Daarom gebruikt Eneco ter bepaling van de windkrachtkorting de officiële gegevens van het KNMI meetstation De Bilt. De staffel is gekoppeld aan de gemiddelde windsnelheid in meter per seconde en berekend per volledig voorgaand kalenderjaar.

Bellen

Bel ons via
0800 - 898 9890 (gratis)

Op werkdagen van
8:00 tot 18:00 uur.

Windmetingen in
De Bilt, Utrecht

Windmetingen worden door het KNMI gedaan in De Bilt, Utrecht. De wind wordt gemeten op een mast met een anemometer. Dit is een ronddraaiend molentje met drie of vier halve bollen, die met stangetjes aan een draaibare as zijn bevestigd. De halve bollen zijn hol van binnen. De wind oefent op de holle zijde meer kracht uit dan aan de bolle kant, waardoor het molentje door de wind in beweging komt. De snelheid van de draaiende bollen is een maat voor de kracht van de windsnelheid.

De gemiddelde windsnelheid

De gemiddelde windsnelheid wordt gemeten in meter per seconde, per tien minuten. Het KNMI vertaalt dit door naar de schaal van Beaufort. Als in het weerbericht wordt gesproken over windkracht 8 (een stormachtige wind), dan wordt verwacht dat de windsnelheid gemiddeld over 10 minuten tussen 17,2 en 20,7 meter per seconde ligt.

Het KNMI: Algemeen bekend en controleerbaar

De windkrachtkorting krijgt u jaarlijks uitgekeerd en wordt berekend aan de hand van het jaargemiddelde windsnelheid (meter/seconde) in een voorgaand kalenderjaar in Nederland, gebaseerd op de officiële gegevens van het KNMI meetstation De Bilt. Wij hebben voor het KNMI De Bilt als bron gekozen omdat deze algemeen bekend en controleerbaar is, en we het belangrijk vinden dat u zelf kunt checken waarop Eneco de windkrachtkorting baseert.

Welkomstpakket

Zodra u heeft aangegeven dat u kiest voor Eneco als uw duurzame energieleverancier, ontvangt u binnen drie werkdagen uw contractbevestiging met tarieven en (actie)voorwaarden, maar ook meer informatie over Eneco. U heeft 14 kalenderdagen om u te bedenken.

Opzegboete?

Berekent uw vorige energieleverancier u een opzegboete? Wettelijk is bepaald dat deze maximaal € 250 bedraagt als u voor zowel stroom als gas overstapt. Kiest u voor een 3-jaarcontract of langer? Dan vergoedt Eneco uw opzegboete volledig, dus tot € 250 indien u zowel stroom als gas afneemt bij Eneco.

Alles geregeld

Onze gratis OverstapService regelt uw overstap binnen vijf weken. Inclusief het opzeggen bij uw vorige energieleverancier. Uiteraard gaat ondertussen de energielevering gewoon door! Als uw overstap is geregeld ontvangt u van ons een bevestiging met hierin onder andere uw leveringsdatum en termijnbedrag bij Eneco. Van uw vorige leverancier ontvangt u uw laatste nota.

Welkom!

24/7 service ervaart u online via uw persoonlijke account op MijnEneco:

- Pas zelf uw termijnbedrag aan (maximaal 10% verlagen en 200% verhogen).
- Bepaal zelf de afschrijvingsdatum van uw termijnbedrag.
- Bekijk online uw facturen.
- En altijd inzicht in uw energieverbruik.

Brochure aanvragen

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij uw verzoek binnen hebben sturen wij de brochure binnen 5 werkdagen naar u op.