Kies voor gas van Eneco

 • Vergelijk standaard met CO2 gecompenseerd gas
 • Betrouwbare gaslevering tegen een gunstige prijs
 • Kies voor EcoGas als duurzaam antwoord op AardGas
Gas van Eneco

Gas van Eneco

Altijd betaalbare energie

Milieuvriendelijke keuze

Voor stroom én gas ben je bij Eneco aan het goede adres. Eneco biedt naast AardGas ook EcoGas. AardGas van Eneco is gas dat we winnen uit fossiele bronnen en deels importeren. Als je gas gebruikt, komt er CO2 vrij. CO2 is één van de oorzaken van het broeikaseffect op aarde. Dat kan beter. Via EcoGas. Bij EcoGas compenseert Eneco alle CO2-uitstoot. Jouw keuze voor EcoGas is dus een milieuvriendelijke keuze, terwijl je nauwelijks meer betaalt.

Welke soorten gas biedt Eneco aan?

Met Eneco kiest u voor duurzaamheid

EcoGas

Eneco EcoGas® is 100% klimaatneutraal gas. Dat betekent minder CO2 uitstoot en goed voor het milieu. Wij compenseren de CO2-uitstoot door te investeren in energieprojecten met het Gold Standard keurmerk. De projecten met het Gold Standard keurmerk produceren altijd schone energie, meestal in ontwikkelingslanden. Een criterium voor deze projecten is dat de lokale bevolking eraan verdient. Deze projecten kunnen alleen door investering vanuit Gold Standard worden uitgevoerd.

EcoGas of AardGas van Eneco

Standaard gas: AardGas

Gas ontstaat in diepe aardlagen uit plantenresten. Zowel onder land als onder de zeebodem. Voor gaswinning worden deze aardlagen aangeboord en het gas omhoog gepompt. AardGas van Eneco is gas dat we winnen uit fossiele bronnen en deels importeren. Om daarbij zelf de controle over de gasprijs te houden bouwen we opslag waarin we gas opslaan als de gasprijs laag is. Dankzij gasopslag kunnen we snel op de veranderende vraag reageren en altijd betaalbare energie leveren. 

Verschil tussen EcoGas en AardGas

Bij gas van Eneco heb je de keuze uit het standaard product AardGas of EcoGas.  

 • AardGas
  • Uit verschillende werelddelen
  • Eneco kruis
   Niet CO2 gecompenseerd gas
 • EcoGas
  • Eneco icon europe Uit verschillende werelddelen
  • Eneco check
   100% CO2 gecompenseerd gas is klimaat neutraal

Direct aanvragen

Kies voor stroom en gas van Eneco

Een energiecontract afsluiten bij Eneco regel je snel en eenvoudig. Bij Eneco ontvang je altijd voordeel en 100% groene stroom. Al een contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem! Onze gratis OverstapService regelt je overstap.

Bereken je maandbedrag