Bereken uw energiekosten

  • Kies voor stroom en gas van Eneco
  • Vergelijk de prijzen van onze energiecontracten
  • U ontvangt altijd 100% groene stroom
Energiekosten

Stap 1. Bereken je persoonlijke energiekosten per maand

Weet je jouw energieverbruik per jaar? Vul dit dan hieronder in voor een zo nauwkeurig mogelijke berekening van jouw maandelijkse energiekosten.
Ik wil de energiekosten berekenen voor mijn postcode
met huisnummer toev.
van
op basis van .
Ik heb een ? energiemeter . energiemeter en heb
zonnepanelen op mijn dak .
Ik woon in een
uit de periode
en woon daar met
Op basis hiervan schat Eneco mijn jaarverbruik Mijn huidige jaarverbruik Het Eneco jaarverbruik aan stroom normaaltarief op aan stroom normaaltarief is aan stroom op aan stroom is kWh .
en aan daltarief aan daltarief kWh .
en aan gas op aan gas is m3 .
Ik lever via mijn zonnepanelen kWh terug .
.

Jouw adres is aangesloten op het stadsverwarmingnet. Gas is voor jou niet noodzakelijk.

Wij hebben de Zon op Toon uitbreiding aan je winkelwagen toegevoegd. Deze wordt in je meterkast geïnstalleerd door een erkend monteur. Met de Zon op Toon uitbreiding heb je real-time inzicht in je verbruik en oplevering van je zonnepanelen op je thermostaat of op afstand via de app. Voor de uitbreiding Zon op Toon betaal je eenmalig € 99,95 (4-18 panelen) of € 199,95 (bij 18+ panelen).

 

Waar bestaat jouw energieprijs uit?

Opbouw energieprijs bij Eneco

In Nederland bestaat het bedrag dat je maandelijks aan energie betaalt uit drie vaste onderdelen: levering, overheidsheffingen (oftewel belastingen) en netbeheer. Hiernaast zie je een voorbeeld gebaseerd op het standaard jaarverbruik van 3.100 kWh stroom en 1.400 m3 gas. Zoals je ziet, betaal je bijna 60% van je maandelijkse kosten aan derden. Wat je zelf in de hand hebt, zijn de leveringskosten voor stroom en gas. Deze zijn afhankelijk van jouw verbruik. Dat geldt eigenlijk ook voor overheidsheffingen. Hoe meer je verbruikt, des te meer belasting je betaalt.

Direct aanvragen

Kies voor stroom en gas van Eneco

Een energiecontract afsluiten bij Eneco regel je snel en eenvoudig. Bij Eneco ontvang je altijd voordeel en 100% groene stroom. Al een contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem! Onze gratis OverstapService regelt je overstap.

Bereken je maandbedrag