Energie vergelijken
bij Eneco loont

  • Eenvoudig duurzame energiebronnen vergelijken
  • Snel en gemakkelijk kiezen voor stroom en gas
  • Duurzame strategie van Eneco bekijken
Energie vergelijken

Energie van Eneco vergelijken

Vergelijk energieproducten op duurzaamheid

Het maken van een keuze voor een energieproduct dat bij u past wordt door de huidige ontwikkelingen in de energiemarkt steeds complexer. Kiest u voor groene stroom of grijze stroom? Gaat u voor zonnepanelen of toch voor windstroom? Eneco kiest op een betrokken, uitgesproken en daadkrachtige manier voor 100% duurzaam. Dat ligt in onze missie 'Duurzame energie voor iedereen' verankerd. We voorzien iedereen iedere dag van energie opgewekt uit 100% duurzame energiebronnen. Van de grote energieleveranciers heeft Eneco het groenste investeringsbeleid. Wij laten u graag zien hoe groen onze duurzame energieproducten zijn. Zo maakt u gemakkelijk een vergelijking op duurzaamheid en kiest u het energieproduct dat het beste bij uw situatie en wensen past.

Duurzame energie voor iedereen

Eneco streeft naar een volledig duurzame energie-voorziening in 2030

Klant eerst bij Eneco

U staat centraal

In samenwerking met u willen wij ervoor zorgen dat iedereen beschikt over schone, betaalbare en betrouwbare energie. Wij gaan voor het wederzijds belang. Hoe? Wij betrekken u in onze communicatie, ontwikkelen samen nieuwe producten en delen onze opbrengsten. Eneco wil meer zijn dan alleen een energiebedrijf. Wij willen echt samen aan de slag. Nu en in de toekomst.

Samen gaan we voor duurzame energie voor iedereen

Samen vooruit

Wij zien onze rol in de toekomst veranderen van energieleverancier naar energiepartner. Wij willen u helpen bij het zelf opwekken van energie en het zodoende besparen op uw energierekening. Eneco is leidend in duurzame energieoplossingen. Wij investeren in lokale initiatieven en geven u o.a. door onze thermostaat Toon® inzicht in uw energieverbruik.

Vertrouwen en verantwoordelijkheid

Dichtbij onze klanten

U ontvangt bij Eneco energie waar iedereen beter van wordt. Wilt u naast een goed product voor een prima prijs ook rekenen op service en betrouwbaarheid? Dan zit u bij Eneco goed. Wij zijn transparant in de manier waarop wij onze duurzame energie opwekken en gaan een open dialoog met u aan. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de samenleving en de volgende generaties.

Duurzame energie vergelijken

Altijd 100% groene stroom

Windenergie van Eneco

Windstroom

Wij noemen stroom die we volledig opwekken in Nederlandse windparken, HollandseWind®. De naam zegt het al, 100% groene stroom van eigen bodem. De wind is altijd beschikbaar en raakt nooit op. Windstroom is één van de schoonste technieken om elektriciteit op te wekken. Eneco gelooft in windstroom en investeert hier ruim in. Kiest u voor HollandseWind i.c.m. een vast contract? Dan ontvangt u ook windkrachtkorting. Hoe harder het waait, hoe hoger uw korting.

Meer over HollandseWind
Wek met zonnepanelen uw eigen stroom op

Zonnestroom

Het opwekken van stroom uit zonlicht is volledig duurzaam. Uw investering in de aanschaf en installatie van zonnepanelen verdient zich na enkele jaren terug en maakt u minder afhankelijk van een energieleverancier. De stroom die u niet verbruikt levert u terug aan uw energieleverancier, waardoor uw duurzame investering snel euro's oplevert.

Meer over zonnepanelen
Groene energie van Eneco

EcoStroom

EcoStroom is 100% groene stroom uit wind (uit Nederland en buitenland) en zon. Dit zijn groene energiebronnen die het milieu niet belasten en nooit opraken. Bekijk het stroometiket van onze groene stroom. Uw keuze voor groene stroom draagt bij aan duurzame energieopwekking. Bij Eneco krijgt u standaard EcoStroom. Daarmee is Eneco de eerste grote energieleverancier van Nederland die u als particuliere of kleinzakelijke klant volledig van groene stroom voorziet.

Meer over EcoStroom
Stroom en gas van Eneco

EcoGas

Eneco zet zich in voor de duurzame variant van AardGas. Een gascentrale stoot de helft aan CO2 uit in vergelijking met een kolencentrale. De voorraad AardGas is echter niet oneindig. EcoGas is 100% klimaatneutraal gas. Dat betekent minder CO2 uitstoot en goed voor het milieu. Wij compenseren de CO2-uitstoot door te investeren in energieprojecten met het Gold Standard keurmerk. De projecten met het Gold Standard keurmerk produceren altijd schone energie.

Meer over EcoGas

Toekomst volgens Eneco

Wij focussen ons op maximaal duurzame energie

Innovatieve energieprojecten van Eneco

Eneco werkt samen met anderen aan duurzame en innovatieve energie-oplossingen

Eneco investeert volop in innovatieve ontwikkelingen. Waarom? Wij willen de overgang naar een volledig duurzame energievoorziening versnellen en u meer controle geven. De ontwikkeling van de slimme thermostaat Toon® staat tegelijkertijd niet stil. Toon koppelt u nu gemakkelijk aan een slimme rookmelder die binnen en buiten uw huis zorgt voor een geluidsignaal als er sprake is van rook- of brandontwikkeling. Heeft u zonnepanelen? U ziet met Toon in één oogopslag hoeveel elektriciteit uw zonnepanelen opwekken. Met Toon haalt u de toekomst in huis.

Meer dan alleen stroom en gas

Bekijk onze thermostaat, onderhoudsabonnementen en warmte/koudevoorzieningen

Toon thermostaat en zon van Eneco

Toon® thermostaat

Toon® is de slimme thermostaat van Eneco die u altijd en overal inzicht geeft in uw energieverbruik. Als enige thermostaat in de markt laat Toon i.c.m. een energiecontract zien wat uw energieverbruik daadwerkelijk kost.
Meer over Toon

Onderhoud aan uw cv-ketel

Met een onderhoudsabonnement van Eneco blijft uw cv-ketel in topconditie. Wanneer uw cv-ketel regelmatig wordt onderhouden is er minder kans op storingen, gaat uw ketel langer mee en blijft hij zuinig werken. U bent van persoonlijk advies tot installatie en onderhoud bij ons aan het goede adres.
Meer over onderhoud

Stadsverwarming

Eneco levert onder de grond verwarming, koeling en warm tapwater aan huishoudens die aangesloten zijn op het warmtenet. Deze duurzame energievormen zijn milieuvriendelijk en bieden een hoog comfort.
Meer over stadsverwarming

Direct aanvragen

Kies voor stroom en gas van Eneco

Een energiecontract afsluiten bij Eneco regel je snel en eenvoudig. Bij Eneco ontvang je altijd voordeel en 100% groene stroom. Al een contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem! Onze gratis OverstapService regelt je overstap.

Bereken je maandbedrag

De nieuwe wereld

Welkom in de nieuwe wereld

Het keerpunt is bereikt. Groene energie en slimme innovaties zijn er niet meer voor de enkeling, maar voor ons allemaal. Welkom iedereen die dit land elke dag een stukje beter, schoner, leuker en leefbaarder maakt. Welkom in de nieuwe wereld.

 Lees meer