One
Planet
Heating

Verduurzaam de warmtevraag

Eneco heeft de ambitie om het energieverbruik van onze klanten en onszelf binnen de grenzen van een leefbare planeet te brengen. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de generaties na ons.

De warmtevraag van consumenten en bedrijven is één van de grootste uitdagingen in de overgang naar een duurzame energievoorziening. 70% van de impact die de klanten van Eneco op het klimaat hebben heeft te maken met warmte en gas. Daarom kijken we naar slimme oplossingen om de warmtevraag te verduurzamen, zoals de Eneco WarmteWinner®.

Eneco WarmteWinner®

Samen met Inventum ontwikkelde Eneco de WarmteWinner, een kleine warmtepomp die warmte uit de lucht in huis haalt en die via de cv-ketel opnieuw afgeeft aan het verwarmingssysteem. Daarmee kunnen consumenten tot wel 60% besparen op hun gasrekening voor warmte. De WarmteWinner is een daverend succes: in zeer korte tijd had Eneco al meer dan 10.000 voorinschrijvers. De eerste WarmteWinners worden eind 2016 geïnstalleerd.

Meer weten?

En we doen nog meer

Continu wordt er gewerkt aan nieuwe oplossingen voor het verwarmen van woningen of besparen van energie. Zo werken we samen met Nerdalize aan een pilot waarbij de warmte van computerservers wordt omgezet in verwarming voor woningen. Meer weten over projecten waar Eneco aan werkt of heb je interesse in een samenwerking? Neem dan contact met ons op.

Samenwerken?

Dit zijn onze partners:

Inventum produceert en levert o.a. de Eneco WarmteWinner.

Bekijk website

Nederlandse start-up met een huiskamerradiator die verwarmd wordt door een computerserver.Bekijk website

Bleeve is een sociaal online platform dat huiseigenaren activeert en faciliteert om energiebesparende maatregelen te nemen.

Bekijk website

Neem contact met ons op

Eneco Postcard

Zie jij mogelijkheden voor een samenwerking met Eneco op het gebied van One Planet Heating? Neem dan contact met ons op.

Stuur een e-mail