Flex

Vraag en aanbod in balans

De energiemarkt is gebaseerd op vraag en aanbod. Op dit moment passen veel energiemaatschappijen hun energieproductie aan op de vraag, en laten ze de centrales harder draaien wanneer het nodig is. De productie van duurzame energie is minder stuurbaar. We kunnen de wind niet even wat harder laten waaien of de zon wat harder laten schijnen als er meer vraag is, en andersom.

De productie van duurzame energie groeit enorm. Een mooie ontwikkeling. Samen met partners en klanten willen wij vraag en aanbod voor duurzame energie in balans brengen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparing, het stimuleert ook het gebruik van duurzame energie.

Flexibele energie

Door energie flexibel in te zetten, kan de huidige onbalans worden opgeheven. Met onze partners ontwikkelen we diensten die de vraag van energieverbruikers koppelt aan het energie-aanbod. Bijvoorbeeld door pieken in energieverbruik terug te brengen, processen te verschuiven of ervoor te zorgen dat duurzaam opgewekte energie opgeslagen wordt en pas ingezet op het moment dat het nodig is. Zo kun je via de Jedlix-app je auto opladen als het aanbod van duurzame energie het grootst is en daarmee de prijs het gunstigst.

Slimme aansturing in de tuinbouw

Momenteel loopt er via Stedin, Eneco en AgroEnergy een pilot in de tuinbouwsector. Tuinders hebben vaak al een flexibele warmte-installatie. In deze pilot geven de installaties de handelsvloer van Eneco automatisch een signaal wanneer er meer of juist minder vermogen geleverd moet worden. Binnen enkele seconden zorgen wij er dan voor dat de installatie juist op- of –afgestemd wordt, met duurzame energie tegen de beste prijs. Meer weten?

Bekijk het filmpje

Flex binnen de tuinbouw: de FlexLive Pilot

Meer weten over flexibele energie?

Ga naar flxblworld.com. Dit is een online community over de ins en outs van de flexibele energiemarkt: hoe en wanneer zijn flexibele energiesystemen toepasbaar, welke industrieën maken nu al gebruik van flexibiliteit in de energie en hoe ziet de energiemarkt er in 2020 uit?

Ga naar website

Onze partners:

Neem contact met ons op

Eneco Postcard

Zie jij mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van Flex met Eneco? Neem dan contact met ons op.

Stuur een e-mail