Lokale communities

Communities:
Welkom in de nieuwe wereld

De energiewereld verandert in een hoog tempo. Nederland telt al honderden lokale en regionale energie-initiatieven. Eneco omarmt deze beweging, die nu al een grote bijdrage levert aan de groei van lokaal opgewekte hernieuwbare energie uit bijvoorbeeld zon of wind. Het helpt ons de energietransitie te versnellen en past perfect bij de speerpunten van Eneco: duurzaam, decentraal en samen.

Adviseren en faciliteren

Het opzetten van een energiebedrijf en alles wat daarbij komt kijken is veelomvattend. Veel lokale coöperaties hebben hulp nodig om te starten of uit te bouwen. Of het nu gaat om de aanleg van een zonnepark, de risicovolle in- en verkoop van energie of het werven van leden.
Eneco heeft de kennis en ervaring in huis om lokale energiecoöperaties op weg te helpen. Wij kunnen burgers en ondernemers over de volle breedte adviseren en faciliteren, zodat niets een snelle groei deze lokale energiebedrijven meer in de weg staat.

Ondersteuning

Eneco ondersteunt zowel lokale coöperaties als gemeenten die interesse hebben om energiecoöperaties te stimuleren. Met participatiemodellen in combinatie met producten en diensten kunnen wij lokale coöperaties niet alleen helpen verduurzamen, we bieden ook financieringsoplossingen middels participatie.

Interesse?

Dit zijn onze cases:

Neem contact met ons op

Eneco Postcard

Zie jij mogelijkheden voor een samenwerking met Eneco op het gebied van communities? Neem dan contact met ons op via onderstaand aanvraagformulier. Je ontvangt vervolgens een bevestiging en wij nemen binnen enkele weken contact met je op.

Aanvraagformulier