Wat is Bronwarmte/WKO?

Bronwarmte is warmte van een lage temperatuur afkomstig uit een warmte/koude opslag (WKO) waarop uw bedrijfspand is aangesloten. Bij gebruik van bronwarmte wordt er een warmtepomp(centrale) in uw bedrijfsgebouw geïnstalleerd. Van de geleverde bronwarmte uit de WKO maakt de warmtepomp warmte voor de verwarming van de ruimtes. In de zomermaanden wordt uw pand met bronwarmte gekoeld.

Verwarmt en koelt u uw pand met een WKO, dan doet u een minimaal beroep op fossiele brandstoffen. In combinatie met 100 procent groene stroom van Eneco heeft u al snel een 100 procent duurzaam pand.

Uw voordelen

Aangename temperatuur, het hele jaar door

Met Bronwarmte werken u en uw werknemers altijd in comfortabel verwarmde ruimtes. Tijdens de zomermaanden zorgt WKO juist voor een aangenaam gekoelde werkomgeving. Het koelvermogen is afhankelijk van de installatie.

Goed voor het milieu en uw imago

Deze vorm van verwarmen en koelen doet een minimaal beroep op fossiele brandstoffen. In combinatie met de 100% groene stroom die u van Eneco afneemt, mag u al gauw spreken van een klimaatneutraal bedrijfspand. Zo geeft u inhoud aan duurzaam ondernemen en werkt u aan een groen imago.

Onafhankelijk van fluctuerende gasprijs

De tarieven voor Bronwarmte zijn minder afhankelijk van de sterk fluctuerende gasprijs. Zo houdt u meer grip op uw energiekosten voor verwarmen en koelen.

Prijzen

De prijzen en tariefcomponenten voor Warmte en Koude uit een WKO zijn projectgebonden en afhankelijk van contractuele afspraken met de gemeente, projectontwikkelaar of gebouweigenaar bij de aanleg van de installatie. De tarieven worden periodiek aangepast. De manier waarop dit gebeurt is ook overeengekomen en vastgelegd.

Tarieven warmte/koude opslag

Neem voor de tarieven voor bronwarmte contact op met onze Klantenservice Zakelijk (088 895 3580).

NB. Er zijn verschillende technische situaties waarbij afwijkende afspraken gelden over de levering en tarieven van warmte en koude.

Service & Onderhoud

Comfort zonder zorgen

Voor onze WKO-systemen kunt u als eigenaar of verhuurder rekenen op service en onderhoud door Eneco.

De binnen-installaties voor warmte- en koudeafgifte zoals radiatoren, convectoren of vloerverwarming inclusief thermostaten of naregelingen, vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid. 

Of liever samen uw vraag oplossen

Contact met Eneco Zakelijk

Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen over warmte en koude oplossingen.

Bel 088 - 89 53580
(gratis) op werkdagen van 08.00 – 17.00 uur.

OF STUUR EEN BERICHT