Garantie op energieprestaties

“Een forse stijging in energiekosten was de aanleiding om de Kunsthal energiezuiniger te maken. Alle warmte waaide het gebouw uit”.

Emily Ansenk in de Kunsthal, foto Vincent Mentzel

Duurzaam Vastgoed met ESCo

Als eigenaar of beheerder van vastgoed kent u het belang van tevreden huurders. Tevreden huurders genieten namelijk van een duurzaam en comfortabel gebouw, met lage en stabiele energielasten, maar zonder de verrassingen van hoge afrekeningen. Eneco ESCo helpt u met het onderhoud, beheer en financiering van uw klimaat- en verlichtingsinstallaties. Zo kunt u uw vastgoed verduurzamen én besparen op energiekosten. En dat met heldere garanties en tegen een vaste vergoeding.
U krijgt een duurzaam gebouw, met state-of-the-art energieoplossingen, hoge energie-efficiëntie en lage energielasten. Het nog verder verlagen van de CO2-uitstoot van uw gebouw kan worden gerealiseerd met bijvoorbeeld warmteterugwinning van ventilatie, warmte-koude opslag (WKO), LED-verlichting of zonnepanelen. Daarmee geeft u invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en versterkt u bovendien de duurzame uitstraling van uw vastgoed.

Energielabel

Het energielabel is een belangrijk selectiecriterium voor huurders bij de keuze van een pand. Wilt u een labelsprong realiseren of het BREEAM-NL In-Use-certificaat halen? Dat kan met Eneco ESCo. In de ESCo-oplossingen voor betere energie- en milieuprestaties nemen wij de vereisten voor het energielabel en de certificering mee, en geven garanties op het halen van het gewenste label.

Wat is een ESCo?

Maak de energiehuishouding van uw gebouw duurzamer, moderner en comfortabeler met een Eneco ESCo (Energy Service Company). De bestemming van het gebouw kan een kantoor zijn, maar bijvoorbeeld ook een hotel of zorginstelling.

Een Eneco ESCo combineert de exploitatie van verduurzamende maatregelen met meerjarig onderhoud, beheer en verbetering van de energieprestatie. Ook regelen wij de financiering hiervan.

ESCO in 3 minuten

Energie Prestatie Contract garanties

Voor één of meer gebouwen

  • Lage en stabiele lasten
  • Energiebesparing;
  • Comfortverbetering
  • Verduurzaming

Andere ondernemers gingen u al voor. Lees hier hun ervaringen: 

Kunsthal

Wij nemen uw zorgen uit handen

Met Eneco ESCo investeert u in energiebesparende maatregelen. Vervolgens verdienen we de investeringen terug uit de energiekostenbesparing, zodat uw pand budgetneutraal verduurzaamd wordt. Een goede reden om te investeren in duurzame huisvesting met een hoge kwaliteit, tegen minimale kosten en waarbij we uw zorgen ten aanzien van de energievoorziening uit handen nemen. 

WKO

Warmte-koudeopslag

Warmte-koudeopslag of WKO is een energietechniek die steeds vaker wordt toegepast, met name bij kantoren. Een zeer duurzame oplossing voor zowel de warmtevoorziening als de koeling van kantoren en andere utiliteitsgebouwen.

  • Verbeteren van de energieprestatie van uw gebouw.
  • Geen investerings- en exploitatierisico.
  • Voorspelbare en transparante energielasten en ingebouwde prestatiegarantie.

Forse energiebesparing bij zorginstellingen

De Amsterdamse zorginstelling Amstelring sloot onlangs een raamovereenkomst met het consortium Eneco, Dura Vermeer en Roodenburg. Daarmee zullen energie- en onderhoudsprestatiecontracten worden uitgewerkt voor negen Amstelring-zorglocaties. De prestatiecontracten hebben tot doel om de totale huisvestingslasten van Amstelring drastisch te verlagen, zegt Michiel Houwing, projectmanager bij Eneco Zakelijk. “Begin maart is de raamovereenkomst ondertekend, het ultieme doel is ‘Nul op de Meter’.”

WKO zelf exploiteren of uitbesteden

Of liever samen uw vraag oplossen

Contact met Eneco Zakelijk

Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen over o.a. energieoplossingen, duurzaam ondernemen, energiebesparing, subsidie en zonnepanelen.

Bel 010-890 6988
op werkdagen van 08.00 - 21.00 uur.

OF STUUR EEN BERICHT