Duurzaam afnemen

  • Uw keuze voor groen stimuleert opwekking uit duurzame bronnen. 
  • Met het Communicatiepakket laat u uw klanten en leveranciers zien dat u onderneemt met schone energie.
  • Uw concurrentiepositie versterkt.

Vergroen uw elektriciteit

Eneco HollandseWind

Eneco HollandseWind® wordt geproduceerd door windparken in Nederland en draagt bij aan meer duurzame energieproductie in Nederland. Daarom heeft Eneco HollandseWind® ook het Milieukeur toegekend gekregen. De opbrengsten van Eneco HollandseWind®  worden door Eneco gebruikt om nieuwe duurzame energieprojecten te ontwikkelen.

Milieukeur

Kiest u voor Eneco HollandseWind®, dan is dat hét bewijs dat u duurzaam onderneemt met oog voor milieu. Door Milieukeur kunt u, afhankelijk van hoe duurzaam uw bedrijf is, stijgen op de CO2-Prestatieladder en vergroot u de kans dat een opdracht uit een aanbesteding naar u gaat.

Wilt u nog een stap verder en uw windenergie uit één specifiek windpark in Nederland, bijvoorbeeld, omdat het park in uw regio staat.
Kies dan voor HollandseWind® uit….

Offerte aanvragen

Eneco HollandseWind® uit…

Windenergie van een windpark bij ú in de buurt. Het kan met Eneco HollandseWind® uit…. U kiest het dichtstbijzijnde windpark* van Eneco en wij reserveren een deel van de energieproductie voor u, inclusief een officiële Verklaring van Herkomst. Zo werkt u concreet aan uw mvo-doelstelling en komt duurzaam ondernemen steeds dichterbij. Met ons uitgebreide communicatiepakket laat u zien dat uw onderneming staat voor duurzaam.

* Op dit moment kunt u kiezen voor HollandseWind® uit Lopik, Etten-Leur, Heerhugowaard, Waalwijk, Goeree-Overflakkee, Luchterduinen en Noordoostpolder.

Lees meer over HollandseWind® uit…

Offerte aanvragen

Eneco Eco Power

EcoPower is 100% groene elektriciteit met altijd een gunstige prijs. De exacte samenstelling van deze mix kan variëren en kan bestaan uit verschillende bronsoorten zoals biomassa en wind, maar bestaat voor het overgrote deel uit waterkracht. De exacte mix wordt aan het einde van het kalenderjaar definitief vastgesteld en gecommuniceerd in het Stroometiket van Eneco Zakelijk.

De Energie uit Waterkracht is voornamelijk afkomstig van grote waterkracht centrales uit Scandinavië. En hoewel dus ook afkomstig van een duurzame bron, draagt dit niet direct bij aan de duurzame ontwikkeling in Nederland. HollandseWind® daarentegen wordt geproduceerd door windparken in Nederland en draagt echt bij aan meer duurzame energie productie in Nederland.

Offerte aanvragen


Vergroen uw gas

Eneco Ecogas

EcoGas is 100% klimaatneutraal gas. Met uw keuze voor EcoGas compenseren wij de CO2-uitstoot van het door uw organisatie gebruikte gas volledig. Dit doen we door te investeren in energieprojecten met het Gold Standard keurmerk, waarvan het Wereld Natuur Fonds een van de oprichters is. Projecten met het Gold Standard keurmerk produceren altijd schone energie, en meestal in ontwikkelingslanden. Een criterium voor deze projecten is dat de lokale bevolking eraan verdient. Alleen door investering vanuit Gold Standard kunnen deze projecten worden uitgevoerd.

Eneco Groen Gas

Met Eneco Groen Gas krijgt u uit vergisting gewonnen biogas (uit Nederland) geleverd. Dit biogas is opgewekt tot aardgaskwaliteit en wordt ingevoegd op het openbare gasnet.

Eneco CO2 credits

Met de compensatiecredits van Eneco compenseert u de broeikasgassen die door uw organisatie zijn uitgestoten. Compensatie van emissierechten via duurzame reductieprojecten in het buitenland. U kunt zelf uw project kiezen.


Bestel CO2-credits

Eigen opwek

Zelf energie opwekken is heel aantrekkelijk voor uw bedrijf. U bespaart op uw energierekening en werkt aan een groen imago. Bekijk de mogelijkheden voor het zelf opwekken van energie met zon, windturbines of WKO.

Duurzame projecten

Weten met welke binnen- en buitenlandse projecten Eneco aan duurzaamheid werkt? Bekijk het projectoverzicht.

Branchegenoten vertellen

Wilt u weten hoe duurzaam ondernemen zich in de praktijk vertaalt? Laat u inspireren door uw branchegenoten.

Of liever samen uw vraag oplossen

Contact met Eneco Zakelijk

Onze adviseurs beantwoorden al uw vragen over o.a. energieoplossingen, duurzaam ondernemen, energiebesparing, subsidie en zonnepanelen.

Bel 010-890 6988
op werkdagen van 08.00 - 21.00 uur.

OF STUUR EEN BERICHT