Energieprijzen

Bekijk als klant je energieprijzen of vergelijk de energieprijzen van onze contracten met vaste en variabele tarieven.

Je persoonlijke energieprijzen

Als klant bekijk je in Mijn Eneco gemakkelijk je energieprijzen

Op zoek naar jouw energieprijzen?

Je vindt ze in Mijn Eneco!

In jouw Mijn Eneco account bekijk je je persoonlijke tarieven en zie je precies wat je betaalt. Meer weten over de wijzigingen van de variabele tarieven per 1 juli? Ga dan naar eneco.nl/tarieven2016.

Bekijk jouw tarieven

Actuele energieprijzen 2016

Vergelijk de energieprijzen van onze vaste en flexibele contracten

Energieprijzen vergelijken

Vergelijk de energieprijzen van onze verschillende energiecontracten en bekijk gespecificeerde informatie als: prijs elektriciteit, prijs aardgas en netwerkkosten in onze contract - voorwaarden en leveringstarieven. Benieuwd naar je maandelijkse energiekosten? Maak een berekening en kies het pakket dat bij jouw situatie past.

Bereken je energiekosten

Doe de Eneco DubbelCheck

Heb je een actieaanbod ontvangen of twijfel je over je energiecontract?

 • Met één gratis telefoontje een eerlijke contractvergelijking
 • Zo weet je zeker of je niet te veel betaalt voor energie
 • En of je energie ook echt groen is

Bel: 010 - 890 69 16 en doe de Eneco DubbelCheck.

Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over energieprijzen

 • Wat houden enkeltarief, normaaltarief en daltarief in?

  Je betaalt het enkeltarief als je meter één (actief) telwerk heeft. Al het verbruik wordt tegen dezelfde prijs (het enkeltarief) afgerekend. Wanneer je meter twee (actieve) telwerken heeft, kun je ervoor kiezen dat je voor het verbruik in de daluren het daltarief betaalt. De daluren zijn van 23:00 tot 7:00 uur, in het weekeinde en op feestdagen. In de overige uren betaal je dan het normaaltarief. In delen van Brabant en Limburg beginnen de daluren op werkdagen op 21:00 uur. Dit is afhankelijk van je netbeheerder.

 • Wanneer geldt laag en normaal tarief?

  In Noord-Brabant en Limburg is het normaaltarief geldig op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur. In de rest van Nederland is het normaaltarief geldig op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. Het laagtarief geldt 's nachts, in het weekend en op feestdagen. Onder feestdagen rekenen we Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

 • Is een enkele of dubbele meter voordeliger?

  Een dubbeltariefmeter bij Eneco levert je voordeel op. Het voordeel geldt als je meer dan 40% in de daltariefperiode verbruikt. Een meterwisseling vraag je aan bij je netbeheerder. Bekijk ook de discussie op het Eneco forum over dit onderwerp. 


 • Wat zijn de tarieven per eenheid (m3 gas of kWh stroom)?

  Je tarieven per eenheid vind je terug in Mijn Eneco. Bekijk hier de actuele tarieven per eenheid.

 • Wat zijn de tarieven van stadsverwarming?

  Eneco levert warmte en koude via grootschalige transportnetten onder de grond. Dit wordt ook wel stadsverwarming genoemd. Bekijk meer informatie over onze warmte- en koudeproducten.

 • Wat is het verschil tussen vaste en variabele prijzen?

  Bij Eneco hebben we variabele energieprijzen en vaste energieprijzen. Variabele energieprijzen worden twee keer per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bij een vaste energieprijs staat de prijs voor één of meerdere jaren vast.

Bekijk de discussie over de enkele en dubbele meter op de Eneco Community

Kom je er niet uit? Lees de ervaringen van andere klanten op het forum
Pics

Dubbele of enkele meter?

Ik kom er maar niet uit. Op dit moment ben ik in het bezit van een dubbele meter echter zit ik er aan te denken om hem om te zetten naar een enkele meter vanwege het gemak alles overdag te kunnen doen en niet alleen 's nachts. Maar waar ben ik voordeliger mee uit? En als ik al wat zou besparen wat bespaar ik eigenlijk per jaar? Elektriciteit laag tarief (kWh) 2406 Elektriciteit normaal tarief (kWh) 1940 Mvg Wendy

1 jaar geleden - wendy
4 Reacties
Lees verder
Pics

De vuistregel is dat als je 40% van het totaal gebruik in het nachttarief, kan ja al goedkoper uit zijn! Jij zit op 55.4% dus redelijk goed. Maar als je dit door bv Eneco zou laten uitrkenen kon het jaar voordeel wel eens uitkomen op 8 a 10 euro! De vraag is of je dat wilt continueren; immers het voordeel op het nacht tarief stelt tegnwoordig niet mee zo veel voor!

1 jaar geleden - Brandje
Pics

Voorlopig ben je voordeliger uit al is het niet zoveel op jaarbasis, dus ik zou het voorlopig zo laten.

1 jaar geleden - Toontjelager
Pics

klopt Ton, ik wacht m,n jaar afrekening op 1 december maar eens af en dan eens kijken of dat dubbel tarief nog wel zo voordelig is. die paar euro verschil weegt niet op tegen het kunnen wassen / en de vaatwasser kunnen aan zetten wanneer je maar wil. zo te zien niet meer . en zeker niet met m,n zonnepanelen :) of ik nou 9 euro cent terug krijg of 23 euro cent voor m,n terug levering. dan is de keuze snel gemaakt voor enkel tarief.

1 jaar geleden - jvdl
Pics

Zou iemand mij het tarief kunnen vertellen als je gewoon een enkele meter heb?

1 jaar geleden - wendy

Heb je nog vragen?

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over je termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.

Eneco textbox

Vind je antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kun je je vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct je vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvang je een bericht van ons.

Vraag stellen