Energieprijzen

Bekijk als klant uw energieprijzen of vergelijk de energieprijzen van onze contracten met vaste en variabele tarieven.

Uw persoonlijke energieprijzen

Als klant bekijkt u in Mijn Eneco gemakkelijk uw energieprijzen

Bent u klant?

In Mijn Eneco bekijkt u uw persoonlijke tarieven en ziet u precies wat u betaalt. Meer weten over de wijzigingen van de variabele tarieven per 1 juli? Ga dan naar eneco.nl/tarieven2015. Nog geen toegang tot Mijn Eneco? Maak snel en eenvoudig een account aan.

Bekijk uw tarieven in Mijn Eneco

Actuele energieprijzen 2015

Vergelijk de energieprijzen van onze vaste en flexibele contracten
Energieprijzen vergelijken

Bekijk de actuele prijzen en bereken uw energiekosten

Vergelijk de energieprijzen van onze verschillende energiecontracten en bekijk gespecificeerde informatie als: prijs elektriciteit, prijs aardgas en netwerkkosten in onze contract - voorwaarden en leveringstarieven. Benieuwd naar uw maandelijkse energiekosten? Maak een berekening en kies het pakket dat bij uw situatie past.

Bereken uw energiekosten

Doe de Eneco DubbelCheck

Heeft u een actieaanbod ontvangen of twijfelt u over uw energiecontract?

 • Met één gratis telefoontje een eerlijke contractvergelijking
 • Zo weet u zeker of u niet teveel betaalt voor energie
 • En of uw energie ook echt groen is

Bel: 010 - 890 69 16 en doe de Eneco DubbelCheck.

Veel gestelde vragen

Vragen en antwoorden over energieprijzen
 • Wat houden enkeltarief, normaaltarief en daltarief in?

  U betaalt het enkeltarief als uw meter één (actief) telwerk heeft. Al het verbruik wordt tegen dezelfde prijs (het enkeltarief) afgerekend. Wanneer uw meter twee (actieve) telwerken heeft, kunt u er voor kiezen dat u voor het verbruik in de daluren het daltarief betaalt. De daluren zijn van 23:00 tot 7:00 uur, in het weekeinde en op feestdagen. In de overige uren betaalt u dan het normaaltarief. In delen van Brabant en Limburg beginnen de daluren op werkdagen op 21:00 uur. Dit is afhankelijk van uw netbeheerder.

 • Wanneer geldt laag en normaal tarief?

  In Noord-Brabant en Limburg is het normaaltarief geldig op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur. In de rest van Nederland is het normaaltarief geldig op werkdagen van 7.00 tot 23.00 uur. Het laagtarief geldt 's nachts, in het weekend en op feestdagen. Onder feestdagen rekenen we Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, Eerste en Tweede Kerstdag.

 • Is een enkele of dubbele meter voordeliger?

  Een dubbeltariefmeter bij Eneco levert u voordeel op. Het voordeel geldt als u meer dan 40% in de daltariefperiode verbruikt. Een meterwisseling vraagt u aan bij uw netbeheerder. Bekijk ook de discussie op het Eneco forum over dit onderwerp. 


 • Wat zijn de tarieven per eenheid (m3 gas of kWh stroom)?

  Uw tarieven per eenheid vindt u terug in Mijn Eneco. Bekijk hier de actuele tarieven per eenheid.

 • Wat zijn de tarieven van stadsverwarming?

  Eneco levert warmte en koude via grootschalige transportnetten onder de grond. Dit wordt ook wel stadsverwarming genoemd. Bekijk meer informatie over onze warmte- en koudeproducten.

 • Wat is het verschil tussen vaste en variabele prijzen?

  Bij Eneco hebben we variabele energieprijzen en vaste energieprijzen. Variabele energieprijzen worden twee keer per jaar aangepast op basis van de marktprijzen. Bij een vaste energieprijs staat de prijs voor één of meerdere jaren vast.

Bekijk de discussie over de enkele en dubbele meter op de Eneco Community

Komt u er niet aan uit? Lees de ervaringen van andere klanten op het forum
Pics

Dubbele of enkele meter?

Ik kom er maar niet uit. Op dit moment ben ik in het bezit van een dubbele meter echter zit ik er aan te denken om hem om te zetten naar een enkele meter vanwege het gemak alles overdag te kunnen doen en niet alleen 's nachts. Maar waar ben ik voordeliger mee uit? En als ik al wat zou besparen wat bespaar ik eigenlijk per jaar? Elektriciteit laag tarief (kWh) 2406 Elektriciteit normaal tarief (kWh) 1940 Mvg Wendy

2 maanden geleden - wendy
4 Reacties
Lees verder
Pics

De vuistregel is dat als je 40% van het totaal gebruik in het nachttarief, kan ja al goedkoper uit zijn! Jij zit op 55.4% dus redelijk goed. Maar als je dit door bv Eneco zou laten uitrkenen kon het jaar voordeel wel eens uitkomen op 8 a 10 euro! De vraag is of je dat wilt continueren; immers het voordeel op het nacht tarief stelt tegnwoordig niet mee zo veel voor!

2 maanden geleden - Brandje
Pics

Voorlopig ben je voordeliger uit al is het niet zoveel op jaarbasis, dus ik zou het voorlopig zo laten.

2 maanden geleden - Toontjelager
Pics

klopt Ton, ik wacht m,n jaar afrekening op 1 december maar eens af en dan eens kijken of dat dubbel tarief nog wel zo voordelig is. die paar euro verschil weegt niet op tegen het kunnen wassen / en de vaatwasser kunnen aan zetten wanneer je maar wil. zo te zien niet meer . en zeker niet met m,n zonnepanelen :) of ik nou 9 euro cent terug krijg of 23 euro cent voor m,n terug levering. dan is de keuze snel gemaakt voor enkel tarief.

2 maanden geleden - jvdl
Pics

Zou iemand mij het tarief kunnen vertellen als je gewoon een enkele meter heb?

2 maanden geleden - wendy

Heeft u nog vragen?

Eneco Phone

Bellen

0900 - 0201 

(€ 0,45 per gesprek + uw gebruikelijke belkosten), bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. 

De afgelopen week was de wachttijd gemiddeld 2 minuten. Bekijk antwoorden op de meest gestelde vragen over uw termijnbedrag, de jaarnota en het doorgeven van meterstanden.

Eneco textbox

Vind uw antwoord op ons forum en social media

Op het Eneco Forum kunt u uw vraag eenvoudig voorleggen aan andere klanten en antwoorden lezen op eerdere vragen. Ook is Eneco bereikbaar via Twitter en Facebook, op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Op het forum en social media helpen we elkaar.

Naar het Forum

Eneco Postcard

Stuur een bericht

Stel direct uw vraag aan de juiste expert via ons e-mailformulier. Binnen twee werkdagen ontvangt u een bericht van ons.

Vraag stellen