Hoe schoon is de lucht in uw huis?

Vervuild ventilatie systeem?

 • Kan schadelijk zijn voor uw gezondheid
 • Maakt meer geluid
 • Gaat minder lang mee

Ik heb interesse

Uw centrale ventilatie-unit nu nog sneller terugverdienen!

Een gelijkstroom ventilatie-unit verbruikt 83% minder energie dan een 'ouderwetse' wisselstroom ventilatie-unit. Naast een besparing van € 60 per jaar op energiekosten, ontvangt u tevens € 70 korting!

Centrale ventilatie-unit naar keuze (a € 289)

+

Reinigen kanalen (a € 180)

Ik heb interesse

Centrale ventilatie

Is uw ventilatiesysteem aan vervanging toe?

Een mechanisch ventilatiesysteem staat altijd aan en verbruikt dus ook continu energie. Nieuwe mechanische ventilatie-units met gelijkstroommotor zijn meestal stiller en energiezuiniger dan oudere wisselstroom ventilatie-units.

Lager energieverbruik en beter energielabel

Door een lager energieverbruik kunt u de investering in een nieuwe mechanische ventilatie-unit snel terug verdienen. Bovendien heeft een energiezuinige ventilatie-unit een positieve invloed op uw energielabel.

Bespaar ruim €60 per jaar

Een energiezuinige gelijkstroom ventilatie-unit verbruikt 83% minder energie dan een ouderwets afzuigsysteem.

 • Hoe werkt het?

  Hoe werkt centrale ventilatie?

  Veel woningen zijn tegenwoordig uitstekend geïsoleerd. Dit is belangrijk om de energiekosten laag te houden. Maar juist bij woningen die goed zijn geïsoleerd, is een schoon ventilatiesysteem van groot belang om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. Ook is het beter voor de gezondheid. Daarom zijn de meest moderne huizen voorzien van een centraal ventilatiesysteem.

  Centraal ventilatiesysteem

  In keuken, badkamer, toilet of andere vertrekken zitten ventilatieroosters in het plafond waardoor de lucht met behulp van een ventilatie-unit wordt afgezogen. Deze ventilatie-unit wordt in appartementen vaak in een muurkast geplaatst en in eengezinswoningen meestal op zolder.

  Zelf instellen

  U bepaalt zelf hoeveel lucht er moet worden afgevoerd. Wanneer er niemand thuis is laat u het ventilatiesysteem draaien op de laagste stand, als u thuis bent op de middelste stand. Na het douchen of koken zet u het ventilatiesysteem 20 minuten op de hoogste stand zodat vocht en kookluchtjes snel worden afgevoerd.

  Zelf luchten

  Centrale ventilatie zuigt gebruikte lucht af maar voert geen verse lucht toe. Daarom is het belangrijk dat u regelmatig lucht en de ventilatieroosters openzet, ook als het buiten koud is.

  Ik heb interesse 


 • Reiniging en onderhoud

  Hoe schoon is uw ventilatiesysteem?

  Een jaarlijkse controle en grondige schoonmaak van uw centrale ventilatie is noodzakelijk om risico’s voor de gezondheid en onnodige slijtage aan de box te voorkomen. Bovendien zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat uw ventilatiesysteem geruisloos blijft werken.

  Reiniging ventilatiesysteem en luchtkanalen.

  Eneco is als een van de weinige bedrijven gespecialiseerd in het reinigen van centrale ventilatiesystemen en luchtkanalen.

  Voordelen van reiniging:

  • Optimaal resultaat, ook in de kleine hoekjes
  • Milieuvriendelijk, dus 100% veilig voor mens en dier
  • Steriliserende werking
  • Zorgt voor antistatische laag, waardoor kanalen langer schoon blijven 
  • Inclusief luchtzijdig inregelen, volume afblazen, ventielen nakijken en meetrapport.

  Ik heb interesse

 • Veel gestelde vragen

  Waarom moet mijn centrale ventilatie onderhouden worden?

  Wanneer uw ventilatie niet wordt onderhouden, kan het ventilatiekanaal verstopt raken. ‘Dat is zonde voor je portemonnee. Want door een goede ventilatie komt er drogere en schonere lucht in je huis en die is veel makkelijker te verwarmen’ zegt Cornel Gaasbeek van Eneco Installatiebedrijven. ‘Bovendien is het beter voor je gezondheid. Huisstofmijt is namelijk een van de belangrijkste bronnen van allergieën.  Daarnaast kan een verstopt ventilatiekanaal behoorlijk wat geluidsoverlast geven.

  Waarom kan ik mijn centrale ventilatie zelf niet schoonmaken?

  Wij voeren regelmatig onderhoud uit aan centrale ventilatiesystemen. ‘Veel mensen schrikken als ze de hoeveelheid vuil en stof zien in het ventilatiekanaal’, zegt Cornel. “Maar ik maak toch goed schoon?’ krijgen we vaak als reactie. We leggen dan uit dat het met schoonmaken niets te maken heeft. Het gebeurt bij iedereen, er wordt nu eenmaal geleefd in huis.’ Voor het reinigen wordt een speciaal poeder gebruikt. ‘Daarmee kunnen we de ventilatiekanalen bijna weer in nieuwe staat terugbrengen’ vertelt Cornel. Kunnen mensen dat dan niet zelf? ‘Daar zou ik niet aan beginnen. De materialen om mee schoon te maken zijn zo duur dat het niet loont om het zelf te doen. En bovendien moet de meter van het systeem weer worden ingeregeld. Daar is vakmanschap voor nodig.

  Hoe lang gaat mijn centrale ventilatie mee?

  Is uw ventilatiebox ouder dan vijf jaar? Dan kan het zomaar zijn dat u flink bespaart wanneer u een nieuwe aanschaft. Oudere boxen werken namelijk vaak op wisselspanning, dat is 80% duurder dan de moderne boxen, die op gelijkspanning draaien.


  Ik heb interesse

Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

Wensen bespreken

Wij bellen u om uw wensen door te nemen

14
Vrijblijvende offerte

U ontvangt vrijblijvend een offerte

Installatie van uw centrale ventilatie-unit

U geniet van schone lucht in uw huis