PostNL

22.000 Zonnepanelen op sorteercentra

PostNL is bezig om haar bedrijfsvoering zoveel mogelijk te verduurzamen. Hiervoor zijn ze een samenwerking aangegaan met Eneco, expert op het gebied van duurzame energie. Met de plaatsing van ruim 22.000 zonnepanelen op de daken van 19 pakkettensorteercentra reduceert PostNL het stroomverbruik van deze sorteercentra met maar liefst 40%.

Resultaten

1.160 zonnepanelen

Eneco plaatst op ieder pakkettensorteercentrum 1.160 zonnepanelen.

40% stroomreductie

De zonnepanelen leveren 40% van het stroomverbruik van de sorteercentra.

4.800.000 kilowattuur

De totale jaarlijkse opbrengst is gelijk aan het verbruik van 1.500 huishoudens.

Als alle panelen geplaatst zijn, is PostNL één van de grootste opwekkers van zonnestroom in Nederland. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering


Gerrit Mastenbroek - Directeur Pakketten en Logistiek van PostNL

Bereken de terugverdientijd van zonnepanelen

Voor bedrijven is een investering in zonnepanelen vaak al binnen vijf jaar terugverdiend. Eneco heeft een handige tool ontwikkeld waarmee u kunt berekenen of dit ook voor uw situatie geldt. Binnen een minuut krijgt u een inschatting van de jaarlijkse besparing en de terugverdientijd.

Ga naar de toolOok geïnteresseerd in zonne-energie? Lees hier alles over zonnepanelen

PostNL en Eneco werken samen op het gebied van duurzame energie

Op een gemiddelde dag bezorgt PostNL zo’n 500.000 pakketten en 10 miljoen brieven in heel Nederland. Dit gebeurt via een fijnmazig netwerk van locaties, voertuigen en mensen. Om de impact op het milieu te verkleinen investeert PostNL in schonere voertuigen en efficiëntere processen in het logistieke netwerk.

Zonne-energie

Ook de inzet van duurzame energie past in dit rijtje. PostNL heeft een partnership met Eneco gesloten voor de opwek van zonne-energie. De daken van de pakketsorteercentra zijn een ideale plek voor zonnepanelen. Eneco plaatst daarom ruim 22.000 zonnepanelen op deze daken. PostNL is de eigenaar van de zonnestroominstallatie. Eneco onderhoudt de installatie en garandeert de opbrengst.

Gegarandeerde opbrengst van zonnepanelen

Eneco is al meer dan 15 jaar een actieve speler in de markt van zonne-energie. Dankzij deze jarenlange expertise ligt de kwaliteitsstandaard bij Eneco erg hoog. Zo kan Eneco garanties bieden over de opbrengst van de geplaatste zonnepanelen. Deze extra zekerheid is aantrekkelijk voor bedrijven bij de bedrijfsvoering.

Meer over zonnepanelen

  • Ook geïnteresseerd in zonne-energie? Lees hier alles over zonnepanelen

We helpen steeds meer grote organisaties om de impact van hun energieverbruik op het klimaat terug te dringen. Voor bedrijven met een groot dakoppervlakte ligt de keuze voor zonnepanelen, die steeds beter én goedkoper worden, voor de hand. Dat een duurzame koploper als PostNL nu voor deze grote schaal kiest zal die ontwikkeling naar onze verwachting een grote duw geven.


Bram Poeth, directeur Eneco Zakelijk

Gerelateerde cases

Eneco zonnepanelen

Case 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Eneco zonnepanelen

Case 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Eneco zonnepanelen

Case 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Samen innoveren met Eneco?

Neem contact op met Marijke Vos, projectontwikkelaar Eneco Zakelijk

Contact opnemen