Fujifilm

draait op lokale windenergie

Het productieproces van Fujifilm, producent van fotopapier, offsetplaten en membranen, draait volledig op windenergie van Eneco. Voor de bedrijfsvoering heeft Fujifilm jaarlijks zo’n 100 gigawattuur aan elektriciteit nodig, vergelijkbaar met het gemiddelde stroomverbruik van ongeveer 30.000 huishoudens.

Resultaten

10
windmolens

Om Fujifilm van de benodigde energie te voorzien draaien 10 windmolens continu.

30.000 huishoudens

De opbrengst is vergelijkbaar met het stroomverbruik van zo’n 30.000 huishoudens.

100% windenergie

De hele productie draait inmiddels op windenergie uit Nederland en België.

Eneco’s Windenergie helpt Fujifilm verder verduurzamen

We zijn er erg trots op dat we samen met Eneco deze stap kunnen zetten. Duurzaamheid is van groot belang voor een gezonde toekomst van Fujifilm. Wij streven naar een goede balans tussen een duurzame bedrijfsvoering en de economische haalbaarheid hiervan. Samen met Eneco hebben we hier mooie oplossingen voor gevonden.


Peter Struik, president-directeur van Fujifilm

Eneco HollandseWind®: 100% schone energie

De HollandseWind® van Eneco is windenergie die wordt opgewekt door windturbines uit Nederlandse windparken. Dat is dus 100% schone energie met 0% CO2 uitstoot. Hét bewijs dat u duurzaam onderneemt met oog voor het milieu.

naar HollandseWind

Gehele bedrijfsvoering CO2-neutraal

Sinds 2011 krijgt Fujifilm rechtstreeks groene stroom geleverd van vijf Eneco-windmolens op het eigen terrein in Tilburg. Vanuit de wens om de gehele bedrijfsvoering CO2-neutraal te maken is het bedrijf al langere tijd in gesprek met Eneco over verdere verduurzaming. Dit resulteerde in een nieuwe overeenkomst, waarmee Fujifilm ook alle opgewekte stroom van de vijf windmolens van Eneco-windpark Anna Vosdijkpolder in Tholen afneemt. Inmiddels draait het productieproces van Fujifilm volledig op lokale windenergie van Eneco.

Verdienen aan eigen opwek

Zakelijke energievoorziening is steeds meer een samenspel tussen de energieleverancier en de gebruiker. Het zelf opwekken van energie is voor veel bedrijven erg aantrekkelijk dankzij fiscale voordelen en direct dalende energiekosten. U kunt gebruik maken van de expertise van Eneco op het gebied van eigen opwek om te inventariseren of het ook voor uw onderneming interessant is.

Contact met Eneco

Biostoom als groen alternatief voor gas

Ondertussen verkennen Fujifilm en Eneco ook andere duurzame en innovatieve opties. Zo wordt onderzocht of Fujifilm samen met een naburig bedrijf haar warmtevoorziening kan verduurzamen door het gasverbruik te vervangen door stoom. De stoom wordt dan geleverd door een nieuw te bouwen biostoominstallatie, die biomassa gebruikt als brandstof.

Meer over biostoom

Dit is een belangrijke volgende mijlpaal in onze jarenlange duurzame samenwerking met Fujifilm. Vanuit een sterke gedeelde visie: energie moet duurzaam en bij voorkeur zo lokaal mogelijk opgewekt worden. Niet toevallig vindt deze samenwerking plaats in Noord-Brabant, een provincie die zich steeds vaker en prominenter laat zien op het gebied van duurzame energie en -technologie.


Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco Groep

Gerelateerde cases

Eneco zonnepanelen

Case 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Eneco zonnepanelen

Case 2

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Eneco zonnepanelen

Case 3

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor sit amet lacus accumsan.

Bekijk case

Samen innoveren met Eneco?

Neem contact op met Marijke Vos, projectontwikkelaar Eneco Zakelijk

Contact opnemen