Ter informatie: energiekosten per juli 2016

Wat is er gewijzigd?

 • Het variabele leveringstarief per kWh stroom is met 5,7% gedaald.
 • Het variabele leveringstarief per m3 is gedaald met 17,9%.
 • Op basis van een gemiddeld jaarverbruik (3.100 kWh stroom en 1.400 m3 gas) is dit een totaal voordeel van zo’n € 96 (circa € 11 voor stroom en € 85 voor gas)

Waarom dalen de variabele leveringstarieven voor stroom en gas?

De variabele energietarieven dalen door lagere inkoopprijzen. De tarieven in de energiemarkt zijn de afgelopen periode gedaald, hierdoor heeft Eneco scherper kunnen inkopen. Je termijnbedrag passen we echter niet aan. Het verschil zie je terug op je jaarnota.

Bekijk je actuele tarieven

Bekijk je tarieven via Mijn Eneco

In Mijn Eneco bekijk je eenvoudig je huidige tarieven en zie je precies wat je betaalt.

Log direct in

Heeft u warmte van Eneco?

Bekijk het actuele warmtetarief op uw adres via onze speciale Warmte- en Koudepagina.

Bekijk uw tarief

DubbelCheck

Zeker weten of je huidige contract nog bij je wensen past? Dit check je eenvoudig met de Eneco DubbelCheck.

Doe de DubbelCheck


Of bekijk de pagina met de 
actuele energieprijzen.

Hoe is je energierekening opgebouwd?

Je energierekening - oftewel jaarnota - bestaat uit de volgende onderdelen:

Leveringskosten

 • Variabele leveringskosten stroom en/of gas
 • Vaste leveringskosten stroom en/of gas

Overheids-
heffingen

 • Energiebelasting op stroom en/of gas
 • Opslag duurzame energie op stroom en/of gas
 • Heffingskorting (verminder energiebelasting op alleen stroom)

Netbeheerkosten

Dit zijn de kosten voor je stroom- en/of gasaansluiting en voor het transport van stroom en/of gas door de netbeheerder.

Veelgestelde vragen

 • Waarom dalen de leveringstarieven per 1-7-2016?

  De variabele leveringstarieven dalen door lagere inkoopprijzen. De tarieven in de energiemarkt zijn de afgelopen periode gedaald, hierdoor heeft Eneco scherper kunnen inkopen.

 • Wat betekent het wijzigen van de energietarieven precies voor mijn situatie?

  De tariefswijziging van Eneco houdt in dat u, bij een variabel tarief , lagere leveringstarieven per kWh stroom en/of per m3 gas gaat betalen. Wat het precies voor u gaat betekenen, hangt af van uw verbruik in het komende jaar.

  Een huishouden met een gemiddeld jaarverbruik van 3.100 kWh stroom en 1.400 m3 gas gaat ongeveer € 100 op jaarbasis minder betalen voor de levering van stroom en gas. Dit is inclusief btw, energiebelasting 2016, heffingskorting 2016, opslag duurzame energie 2016 en exclusief transportkosten.

  Als u wilt weten of uw huidige contract nog bij uw huidige situatie past, biedt Eneco de Dubbelcheck. Voor de Eneco Dubbelcheck belt u gratis naar 0800 - 550 3550.

 • Ik ben onlangs benaderd voor een energiecontract met vaste prijzen en hier ben ik op ingegaan, dalen mijn leveringstarieven in juli nu ook?

  Uw leveringstarieven worden per 1 juli 2016 niet aangepast. Als u heeft gekozen voor een vast leveringstarief heeft u geen last van de prijsschommelingen in de energiemarkt.

  De tarieven van een vaste prijscontract dat u tussen 1 april 2016 en 1 juni 2016 bent aangegaan, liggen naar verwachting voor gas iets hoger en voor stroom iets lager dan de variabele tarieven die per 1 juli 2016 gelden.

 • Ik ben net overgestapt op een energiecontract met een vaste prijs en nu kondigen jullie een tariefdaling aan. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?

  De tarieven van een vaste prijscontract dat u tussen 1 april 2016 en 1 juni 2016 bent aangegaan, liggen naar verwachting voor gas iets hoger en voor stroom iets lager dan de variabele tarieven die per 1 juli 2016 gelden.

  Variabele prijzen kunnen ook weer stijgen. Met uw vaste prijs bent u zeker van uw tarieven.

 • Er verandert zoveel. Ik wil zeker weten of ik nog goed zit.

  We begrijpen heel goed dat u wilt weten of u nog goed zit en hoe uw contract en energierekening is opgebouwd. Eneco biedt daarom de Dubbelcheck. Via de Eneco Dubbelcheck weet u door één telefoontje of u niet te veel betaalt en of uw energie ook écht groen is. Voor de Eneco Dubbelcheck belt u gratis naar 0800 - 550 3550.

Heb je nog vragen?

Bel dan onze Klantenservice op 0900 - 0201 (€ 0,45 per gesprek + je gebruikelijke belkosten).

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 tot 18.00 uur.