Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett

 • Wat kost de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett?

  Schrijf je in om straks als één van de eersten in Nederland de innovatieve Tesla Powerwall in huis te halen. De Tesla Powerwall 1 (uitverkocht) met Eneco CrowdNett kost met een unieke korting € 5.450 inclusief btw en omdat je de btw mag terugvorderen bij de belastingdienst betaal je slechts € 4.500. Voor de Tesla Powerwall 2 betaal je € 9.075 inclusief btw en € 7.500 zonder btw. Hiermee help je het openbare elektriciteitsnetwerk op een duurzame manier in balans te houden verdien je ook nog eens per jaar € 450 voor de Tesla Powerwall 1 en € 650 voor de Powerwall 2, zolang je stroomklant bent van Eneco. Lees voor meer uitleg de actievoorwaarden.

 • Kan ik –zodra beschikbaar– de Tesla Powerwall ook gewoon kopen zonder Eneco CrowdNett?

  Ja dat kan. De totaalprijs voor een volledig werkend Tesla Powerwall 1 -systeem ligt tussen de € 6.095 en € 6.795. Hiervoor krijg je een Powerwall inclusief installatie, een StorEdge interface (zorgt voor communicatie tussen de omvormer en de Powerwall) en aanverwante apparatuur. Dit is exclusief eventueel meerwerk. Als je de Powerwall 1 koopt zonder deze te delen in CrowdNett, kun je de btw niet terugvorderen bij de belastingdienst en krijg je geen CrowdNett-vergoeding vijf jaar lang á € 450 per jaar voor de Tesla Powerwall 1 en € 650 per jaar voor de Tesla Powerwall 2.

 • Wat is de terugverdientijd van deze Tesla Powerwall

  De terugverdientijd is afhankelijk van voorspellingen over een aantal factoren zoals afschaffing van de salderingsregeling en de opbrengsten van het balanceren van het elektriciteitsnetwerk. Deze zijn niet met zekerheid vast te stellen. Als u echt alleen (of uitsluitend) geïnteresseerd bent in Eneco CrowdNett voor de terugverdientijd dan zijn er betere keuzes. Eneco CrowdNett is voornamelijk bedoeld voor pioniers die samen met ons de eerste stap willen zetten naar een verdere verduurzaming van het landelijke elektriciteitsnetwerk. Bent u deze pionier dan krijgt u de Tesla Powerwall voor een scherpe prijs en een unieke vergoeding van € 450 voor de Tesla Powerwall 1 en van € 650 voor de Tesla Powerwall 2 voor de duur van 5 jaar.

 • Hoe wordt CrowdNett gemonitord

  Bij Eneco CrowdNett leveren wij ook een Eneco Crowdnett app. Deze app geeft inzicht in het opladen en ontladen van de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett. Deze grafieken geven je altijd per dag, p er week en per maand perfect overzicht van alle gegevens, je directe verbruik en terug levering aan het net. Zo kan je volgen hoe zelfvoorzienend je huishouden is.


(vervolg)
 • Hoe werkt de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett?  Als je jouw Tesla Powerwall deelt in Eneco CrowdNett wordt je thuisbatterij niet alleen ingezet voor de opslag van je eigen opgewekte energie, maar ook om het landelijke elektriciteitsnetwerk in balans te houden. De Tesla Powerwall moet hiervoor altijd een bepaald beschikbaar continuvermogen hebben om het elektriciteitsnet in balans te houden op de juiste, constante frequentie van 50Hz. Komt het elektriciteitsnet onder de 50 Hz, dan gaat de Powerwall vermogen leveren. Komt het elektriciteitsnet boven de 50Hz, dan gaat de Powerwall energie opslaan. Waar kolencentrales even tijd nodig hebben om op te schalen of af te schalen voor deze primaire reserve reageert je thuisbatterij meteen. Dat is een groot voordeel en bovendien heel duurzaam!

 • Welk gedeelte van de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett kan ik zelf gebruiken?

  Je kunt zelf 70% van de Tesla Powerwall gebruiken voor het opslaan van zelf-opgewekte zonne-energie. 30% van de Tesla Powerwall moet beschikbaar zijn voor het in balans brengen van het landelijke elektriciteitsnetwerk.

 • Hoe kan ik de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett kopen?

  Schrijf je direct in voor een Powerwall 1 of 2. De Powerwall 1 is uitverkocht, en de Powerwall 2 komt vanaf april 2017 beschikbaar. Zodra de Powerwall die jij koos beschikbaar is, neemt één van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je op.

 • Kan ik de btw van mijn Tesla Powerwall terugvorderen met Eneco CrowdNett?

  Ja, je kunt de btw terugvorderen die je betaalt bij de aanschaf van de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett. Hiervoor moet je als btw-ondernemer bij de belastingdienst zijn aangemeld, precies zoals bij de aanschaf van zonnepanelen gebruikelijk is. Vraag onze adviseurs naar meer informatie hierover. Wij helpen je graag.

 • Kan ik de Tesla Powerwall met Eneco CrowdNett ook kopen als ik niet aan de actievoorwaarden voldoe?

  Als je niet aan de actievoorwaarden voldoet, kun je niet deelnemen aan Eneco CrowdNett. Je kunt natuurlijk wel de Tesla Powerwall kopen, zónder CrowdNett

  De totaalprijs voor een volledig werkend Tesla Powerwall 1 systeem ligt tussen de € 6095 en € 6795. Hiervoor krijg je een Powerwall inclusief installatie, een StorEdge interface (zorgt voor communicatie tussen de omvormer en de Powerwall) en aanverwante apparatuur. Dit is exclusief eventueel meerwerk. Als je de Powerwall koopt zonder deze te delen in CrowdNett, kun je de btw niet terugvorderen bij de belastingdienst en krijg je geen CrowdNett-vergoeding vijf jaar lang á € 450 per jaar voor de Tesla Powerwall 1 en € 650 per jaar voor de Tesla Powerwall 2 (de Tesla Powerwall 2 komt vanaf april 2017 beschikbaar).

 • Wanneer ontvang ik de CrowdNett-vergoeding voor het in balans brengen van het openbare net?

  Je krijgt de eerste CrowdNett-vergoeding 1 jaar nadat je installatie actief wordt. Na deze eerste betaling, ontvang je nog vier keer een jaarlijkse vergoeding. In totaal krijg je dus vijfmaal de vergoeding. Na vijf jaar bieden we je een verlenging aan.

 • Waarom moet ik Eneco-klant zijn voor de levering van elektriciteit voor de Powerwall met Eneco CrowdNett?

  Om het in balans brengen van het landelijke elektriciteitsnetwerk goed te regelen, moet de programmaverantwoordelijkheid bij Eneco liggen. Dat houdt het volgende in. Een programmaverantwoordelijke regelt zo goed mogelijk de vraag- en aanbodzijde van elektriciteit en stemt dit af op het verwachte verbruik. Wij monitoren met Eneco CrowdNett continu je zonnepaneleninstallatie, de levering en teruglevering en de netbalancering.

 • Wat gebeurt er als na vijf jaar de CrowdNett-overeenkomst afloopt?

  Je sluit een vijfjarig contract met ons af voor Eneco CrowdNett, zodat wij de Tesla Powerwall kunnen gebruiken voor het in balans brengen van het landelijke elektriciteitsnetwerk. Voor dit medegebruik betalen wij je een jaarlijkse vergoeding, gedurende de gebruikersovereenkomst van vijf jaar. Na deze vijf jaar heb je de keuze:

  • Je verlengt de overeenkomst. Wij zullen je op dat moment een nieuw voorstel doen voor een vergoeding.
  • Je gaat de Tesla Powerwall volledig zelf gebruiken.
Toon alle vragen

Over Tesla Powerwall

 • Wat is het voordeel van Powerwall ten opzichte van andere thuisbatterijen?

  De prijs en de kwaliteit. Tesla is een premium merk dat alleen de allerbeste producten op de markt brengt. De prijs is uitzonderlijk scherp ten opzichte van alternatieven. Powerwall wordt volledig werkend geïnstalleerd, inclusief omvormer. Bovendien zijn Eneco en Tesla een samenwerking aangegaan om nieuwe diensten te ontwikkelen, waarmee je nu en in de toekomst het meeste uit de batterij zult halen.

 • Kan ik onafhankelijk worden van het stroomnet?

  Met zonnepanelen en Powerwall kun je bepaalde periodes van het jaar zelfvoorzienend zijn. Gedurende de winter (met weinig zon) zul je waarschijnlijk nog energie van het net nodig hebben. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en van je verbruik.

Installatie

 • Wat zijn de technische specificaties van de Tesla Powerwall?

  Tesla Powerwall is volledig geautomatiseerd, wordt bij je thuis geïnstalleerd en vraagt geen onderhoud. Zo maakt Tesla Powerwall de weg vrij voor de wereld die we bij Eneco voor ogen hebben. De specificaties:

  • De Tesla Powerwall 1 heeft een energieopslagcapaciteit van 6,4 kWh en de Tesla Powerwall 2 heeft een energieopslagcapaciteit van 13,5 kWh . Bij de Powerwall met Eneco CrowdNett wordt 30% hiervan ook ingezet voor het in balans houden van het landelijke electriciteitsnetwerk.
  • Een aan de wand gemonteerde oplaadbare lithium-ion batterij met vloeistofkoeling.
  • Daily Powerwall voor dagelijks gebruik en back-up toepassingen.
  • Geschikt voor installatie binnen en buiten.
  • 10 jaar garantie.

  Lees meer technische details op de site van Tesla.

 • Kan de Tesla Powerwall met CrowdNett mij van stroom voorzien als het elektriciteitsnetwerk uitvalt?

  Op dit moment kan dat niet. Eneco CrowdNett werkt nog niet samen met de back-upfunctionaliteit van de Powerwall. Wij werken er hard aan om dit zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen.

 • Welke apparatuur wordt geïnstalleerd voor de Tesla Powerwall 1 met Eneco CrowdNett?

  Mocht je ingaan op het aanbod dan installeren wij de volgende zaken:

  1. Tesla Powerwall: Deze thuisbatterij heeft een opslagcapaciteit van 6,4 kWh en een continu vermogen van 3,3 kW
  2. StorEdge interface: zorgt ervoor dat de omvormer de Tesla Powerwall controleert.
  3. SolarEdge Inverter: de omvormer zorgt dat gelijkstroom omgezet wordt naar wisselstroom.

  CrowdNett Businesscontroller: Is de controller in de installatie voor het in balans brengen van het landelijke elektriciteitsnetwerk.

Gebruik

 • Hoe laadt en ontlaadt Powerwall precies?

  Powerwall is gericht op zelfvoorzienend stroomgebruik. Dat wil zeggen dat je de zonne-energie die je zelf opwekt eerst zelf gebruikt. Zodra je meer opwekt dan verbruikt, wordt de batterij opgeladen. Is de batterij eenmaal vol, dan wordt het overschot aan het net geleverd. Als de zon onvoldoende schijnt zorgt Powerwall voor energielevering. Gebruik je Powerwall als back-up, dan is de batterij erop gericht steeds zo vol mogelijk te blijven.

 • Kan ik Powerwall opladen vanaf het stroomnet?

  Jazeker. De batterij kun je zowel opladen met energie van zonnepanelen als met stroom uit het stroomnet. Dat is extra interessant, omdat de energietarieven in de toekomst flexibel zullen worden. Als het bijvoorbeeld hard waait zal de stroomprijs lager zijn dan wanneer het windstil is. Met de thuisbatterij wordt het mogelijk om op goedkope momenten stroom op te slaan vanaf het net, om vervolgens op dure momenten deze stroom te gebruiken of te verkopen.

 • Hoeveel apparaten kan ik met Powerwall van stroom voorzien?

  Een Powerwall heeft een capaciteit van 6,4 kWh. Dit is voor een gemiddeld huishouden iets minder dan het dagverbruik. Het vermogen is 3.3 kW (3.300 watt). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd wilt aanzetten.

 • Uit het stopcontact komt 220 volt, de batterij is 400 volt, is dat geen probleem?

  Nee, daar dient de omvormer voor. Powerwall wordt kant-en-klaar en volledig werkend bij je thuis geïnstalleerd.


(vervolg)
 • Hoe kan ik de batterij monitoren?

  Dat kan binnenkort via Toon®. We werken op dit moment druk aan de techniek om Toon® en Powerwall aan elkaar te koppelen. Verder zal ook de software die bij de omvormer hoort inzicht geven in het gebruik van de batterij.

 • Hoeveel uur kan Powerwall mij van stroom voorzien, bij een stroomuitval bijvoorbeeld?

  Een Powerwall heeft een capaciteit van 6,4 kWh. Dit is voor een gemiddeld huishouden iets minder dan het dagverbruik. Het piekvermogen is 3.3 kW en het continu vermogen is 2 kW (2.000 watt). Een volledig opgeladen Powerwall kan een gemiddeld huishouden iets minder dan een dag van stroom voorzien. Wel even opletten als je meerdere apparaten die veel stroom gebruiken tegelijkertijd aan wilt zetten.

Toon alle vragen

Service en garantie


(vervolg)
 • Wat zijn de risico's van Powerwall?

  De batterij en de installatie van Powerwall voldoen aan de geldende certificaten en kwaliteitskeurmerken. Je geniet dus maximale zekerheid.

 • Wat doet Eneco nog meer met Tesla?

  Eneco en Tesla hebben de afgelopen periode al meerdere innovaties naar de markt gebracht, zoals Eneco Slimladen voor het opladen van elektrische auto’s van Tesla. Verder bieden enkele Tesla Superchargers de mogelijkheid om elektrische voertuigen te laden met duurzame stroom van Eneco.

 • Wat als de batterij kapot gaat?

  Als je Powerwall niet naar behoren werkt, neem dan direct contact op met Eneco.

 • Wat is de rol van Eneco?

  Eneco is door Tesla geselecteerd als partner om Powerwall te verkopen. Eneco is je eerste aanspreekpunt bij aankoop, installatie en vragen over het gebruik van Powerwall en de garantie.

Toon alle vragen

Heb je vragen?

Bel met Eneco Thuisbatterijen

Onze adviseurs beantwoorden al je vragen over Tesla Powerwall

Bel 010 - 890 6936

op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 18.00 uur